Алергични реакции – как да ги предотвратим ?

Алергични реакции – как да ги предотвратим ?

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Знаете ли, че астмата и алергичните реакции могат да се контролират ? В настоящата статия сме подбрали за вас няколко изпитани метода, чрез които да предотвратите появата им.

 

Алергични реакции – как да ги предотвратим ?
Алергични реакции – как да ги предотвратим ?

През последните 30 години се забелязва увеличаване на алергии от всякакъв вид. Тук не става въпрос за проблема в България, а в цял свят. От изследванията става ясно, че всичко от замърсяването на въздуха до използването на антибиотици може да бъде предопоставка за поява на алергична реакция или астматичен пристъп. За момента липсват точни данни затова защо определени събстанции предизвикват реакции или шокове, но изследванията в тази посока продължават.

 Ето как лесно да се :

Бъдете внимателни с полените!

Ако ви предстои разходка сред природата, то предварително проучете обстановката. Полените са един от основните фактори за алрергични реакции, изразяващи се в запушване на носа и слъзните канали. Това от своя страна предизвиква непрекъснато кихане и сълзене.

Преобличайте се редовно!

При ходенето навън по дрехите полепва прах и микрочастици, които могат да предизвикат алергична реакция. Добре е след излизане дрехите да се сменят с дошани. Това най-силно се препоръчва за деца. По време на игра обикновено те не обръщат внимание на предметите, които пипат или с които си играят.

Косите ли тревата в задния двор ?

Ако имате затревена градина или заден двор, то вие трябва да я косите редовно. По този начин ще редуцирате възможните полени, които могат да се появят в дома.

Не оставяйте прозорците отворени!

Много хора предпочитат да проветряват помощенията с цел понижаване на температурата, това обаче може да изиграе лоша шега. С въздуха, който навлиза отвън ще влезнат и полени, а това може да предизвика алергичен пристъп. В този смисъл използването на климатик е много по-добър вариант.

Климатик вместо вентилатор.

Вариантът с охлаждане с климатик е много по-добър от вентилатор и отворен прозорец. Вентилаторът би концентрирал въздушна струя наситена с полени, докато климатика има филтър, който до голяма степен задържа тези частици. Говорейки за филтъра, то той трябва да се почиства поне веднъж седмично.

Къде сушите дрехите си ?

В повечето случаи дрехите се сушат на слънце на терасата. Това определено не е за препоръчване понеже по дрехите полепват полени и по този начин дори изпрани дрехи могат да предизвикат проблем. Правилният подход е дрехите да се сушат вътре.

Допълнително:

Какво е полен ?

Поленът познат още като цветен прашец е много фин прах, съставен основно от поленови зърна, от които водят началото си мъжките гамети на семенните растения. Твърдата обвивка предпазва вътрешността по време на пренасянето им от тичинките до плодника. Основно това става чрез вятър и насекомите.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Алергични реакции – как да ги предотвратим ?
Article Name
Алергични реакции – как да ги предотвратим ?
Description
Как да се предпазим от алергични реакции или астматичен пристъп у дома. Какво е полен и как да пазим дома чист
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон