Ананас на здравословната трапеза

Ананас на здравословната трапеза

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

 Ананас на здравословната трапеза
Ананас на здравословната трапеза

 

Родината на плода ананас е Южна Америка. Пътешествието му към Стария континент започва към края на 15 век. За нормалните хора ананасът за голям интервал от време е недостъпен заради високата му цена. Все пак разразстването на международните пазари предлага далеч по-добри алтернативи. Плодът вече се намира далеч по-лесно и на достъпни цени. Разпространението му по света започва в по-късен етап от развитието на цивилизацията. Тогава започва създаването на ананасови плантации по крайбрежието на западна Африка.

В днешно време плантации с ананас се отглеждат на различни места по земното кълбо.Такива региони са Филипинския архипелаг,Хавайските острови,Куба,Южна Америка,Мексико, остров реюнион,Централна Америка и Флорида.

Ananas comosus е научното название на най-популярния вид ананас. Той е плод и тропическо растение. Едрия плод на най-произвеждания вид ананас може да стане до 5 кг. Той няма семена,сочен е и на вкус е сладък и леко тръпчив.Външната му кора прилича на защитни люспи,след нейното отстраняване ананасът може да бъде консумиран в натурално състояние.

Благодарение на високото съдържание на витамини С,А и В той е предпочитан за направа на компоти и сокове.Жълтия на цвят сок,както и в натурално състояние ананас се препоръчва от диетолозите при много от хранителните режими целящи сваляне от телесната маса . Ананасът има слабително деиствие вурху човешкия организъм.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
 Ананас на здравословната трапеза
Article Name
Ананас на здравословната трапеза
Description
Какво знае за историята на ананаса? Интересни факти за произхода и разпространението на този тропически плод. Витаминен състав. Подходящ продукт за здравословната трапеза
Author
Цветелина Стефанова