Аневризма рисков фактор за аортата

Аневризма рисков фактор за аортата и артериите

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Какво е аневризма
  • Симптоми на аневризма
  • Лечение и съвети

Какво е аневризма и какво знаем за нея?

Аневризмата е болестно състояние, при което кръвоносните съдове се разширяват, в следствие на утъняване на съдовите стени . Най-често този вид болестно състояни се проявява в аортата и артерии разположени в основата на главния мозък.

Симптоми на аневризма

Аневризма рисков фактор за аортата
Аневризма рисков фактор за аортата

Появата на аневризма в артериите на главния мозък причиняват симптоми , подобни на тези на тумор, а именно – силно главоболие, нарушаване на зрените на едното или двете очи, проблеми с опорно-двигателната система, проблем със запазване на равновесието и в някои случаи припадъци. За радост в днешно време аневризмите се лекуват успешно. Препоръчва се при появата на подобни симптоми да се посъветвате незабавно със специалист в тази област .

Лекуването на аневризмата зависи до голяма степен от навременното и откриване. Затова е желателно да се правят системни прегледи.

Видове аневризма
Различават се два основни вида аневризми – вродени и придобити. Към вродените спадат аневризмите на мозъка , а при придобитите – засегната е аортата. Могат да бъдат класифицирани като фузиформени и торбовидни.

Съвети при аневризма
В доста случаи аневризма се открива случайно или по повод друг тип прегледи. За съжаление няма нищо подходящо , което да направите при наличие на аневризма в домашни условия. Развитието на нещата зависи само от Вас и навременната и квалифицирана лекарска намеса .


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Какво е аневризма - симптоми, видове и лечение
Article Name
Какво е аневризма - симптоми, видове и лечение
Description
Аневризма - какво знаем за нея? Симптоми на аневризма. Видове аневризми - вродена и продобита. Съвети при аневризма.
Author
Цветелина Стефанова