Антистресова процедура лечение с музика

Антистресова процедура лечение с музика

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Стресът е тема, около която винаги изниква нещо ново , което си струва да се коментира. Причините за стрес и стресово състояние могат да бъдат много . Желателно е при появата на нехарактерни за стереотипа на живот симптоми , да им се обърне внимание . Те могат да бъда емоционални , физически и т.н. Едни от най-честите симптоми на стрес са нервни изблици, нарушен сън, необяснимо напрежение, главоболие и т.н.

Преодоляване на стреса

Съществуват редица начини да се преодолее дадена стресова ситуация . Методите започват от медикаментозно лечение, хомеопатия, намеса на психолог и т.н.

АнтиСтресова процедура лечение с музика
АнтиСтресова процедура лечение с музика

В настоящата статия ще се обърне внимание на въздействието на музиката върху човешката психика . Това е една сравнително нова методика, която заслужава да се проучи по-подробно. Слушането на хубава музика създава комфорт и предразполага човек , към приятни изживявания.

Желателно е подбирането на музика да е внимателно , понеже неподходяща музика може допълнително да Ви натовари и от прогрес при анти стресовата процедура да доведе до към регрес. За момента се смята,че слушането на любима музика има неосъзнат успокоителен ефект върху психиката. В едни много общи граници музиката , която успокоява може да бъде звук от флейта или пиано,тимпани, барабани и други подобни. Обратно – музика от типа хард рок,блек метъл – определено имат натоварващ характер. Смята се , че правилното и чисто възпроизвеждане на тоновете синхронизира работата на дясното и лявото полукълбо.

Въздействие на музиката
Вие обичате бърз и отчетлив ритъм , това е добре , смята се че слушането на такава музика кара мозъчните вълни да резонират в ритъм с музиката . Извода е следния – по-бързия ритъм води до по-добра концентрация , по-бавния ритъм – успокоява слушащия. Музика,дишане и сърдечен ритъм – промяната на мозъчните вълни влияе
върху някои от основните телесни функции – нервна система , дишане,отделяне, сърдечен ритъм и т.н. Оттук следва да се направи извод , че слушането на музика не само би премахнало състоянието на стрес , а и би подобрило здравословното състояние като цяло .

Тонове и вибрации на органите
Сърцето представя тона „до”, дихателната система „ре”, черният дроб „ми”, бъбреците „фа”, далакът „сол”, жлъчката „ла”, храносмилателната система „си”. Когато дихателната система на човека действува музикално във всички гами, ние казваме, че тя е нормално развита. При най-малкото нарушение на тази система нейният тон се изменя, минава в друг тон, а това вече създава известна дисхармония в някой от нейните органи. Тази дисхармония наричаме заболяване


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Как да избегнем стресовите ситуации - антистресова процедура лечение с музика
Article Name
Как да избегнем стресовите ситуации - антистресова процедура лечение с музика
Description
Имате проблеми със стреса ? Искате да избегнете стресовите ситуации. Ето няколко прости и изпитани метода, които ще ви накарат да се отърсите от ежедневния стрес
Author
Ефективни тренировки за крака