Водорасли и микроводорасли или как да подобрим здравето си

Водорасли и микроводорасли благотворен ефект върху човека

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

Водорасли неизчерпаем източник на здраве

За всеки е ясно, че живеем в един изключително замърсен , забързан и изпълнен със стрес свят. За да бъдем винаги в кондиция и да водим възможно най-здравословния начин на живот, трябва да положим големи усилия. Важни елементи за това са спортуване, активно почиване , спокойствие и качествена храна.

Твърде много се е изписало за здравословното хранене, здравословните храни и т.н. В настоящата статия , бихме искали да обърнем на водораслите и микроводораслите , като важен елемент на храненето. Ще се постараем да засегнем всеки благотворен ефект на този сравнително нов продукт .

Ролята на водораслите в имунната система на човека

Водорасли и микроводорасли или как да подобрим здравето си
Водорасли и микроводорасли или как да подобрим здравето си

Водораслите и микроводораслите подобряват дейността на лимфоцитите , действат изключително благоприятно на способността им да преминават от кръвоносните съдове в тъканите на човешкото тяло . Значително ускоряват способността им да откриват и унищожават различни болестотворни бактерии, вируси, туморни клетки и т.н. Водораслите спомагат за естествено синтезиране на Витамин А и намаляват риска от поява на различни ракови образувания. Препоръчват се при проблеми с венците,
радиационно облъчване, натравяне, възстановяване от тежко заболяване и на деца , в чийто семейства има боледуващи от рак. Периодичното приемане на водорасли възвръща баланса на имунната система , има благоприятно въздействие при хора страдащи от хронична умора и стрес.

Ефект на водораслите в сърдечно-съдовата система
Изследвания в световен мащаб сочат , че системното приемане на водорасли води до намаляване на холестерола, нормализиране на теглото и укрепване на психическото състояние. След предварително лекарско предписание водораслите могат да бъдат включени в диети за подобряване на  здравословния начин на живот. По същество затлъстяването представлява нарушение на метаболитните процеси в човешкото тяло, в по-леките му варианти ефекта на водораслите се прилага много успешно.

Микроводорасли за по-дорбо храносмилане
Сред останалите благотворни влияния на водораслите и микроводораслите е подобряване на храносмилателния тракт. Ефекта се дължи на подобряването на чревната флора, в частност подобряване на полезните бактерии. Крайният ефект от това е подобряване на абсорбирането на храните , запек и автоинтоксикация. Важно качесто на водораслите е , че са лесно смилаеми и подобряват метаболитните процеси . В някои микроводорасли съдържанието на целулоза е повишено – това означава , че в човешкият организъм те имат способността да се свързват с токсините и да спогамат за тяхното изхвърляне.

Водораслите – естествен пречиствател на човешкият организъм

Най-просто казано , системното приемане на водорасли и микроводорасли , действа като естествена пречиствателна станция – подобрява се дейността на черния дроб, кръвта и се възтановява хормоналният баланс . Благодарение на елементите , които съдържат в себе си водораслите ускоряват процеса на изхвърляне на тежките метали от организма, наред с това радиоактивни вещества и токсини.

След лекарско предписание водорасли могат да се приемат и при увредени бъбреци. В този случаи голяма част от клетките получават възможност за регенерация. Подобно
третиране е успешно приложимо за хора , които живеят в райони с опасност от интоксикация с тежки метали.

Водораслите – химичен анализ

Химичен анализ на водорасли и микроводорасли сочи богато съдържание на провитамин А, С и Е , доказано е наличието на манган, цинк, калции и още много други елементи. Това определя тяхното качесто да синтезира антиоксидантни ензими в човешкото тяло и да освобождават свободните радикали. Правени са много опити за изкуствен синтез на съчетание на всички тези елементи, за жалост обаче , в крайна сметка се получава дисбалансиран продукт. Това определя незаменимо място на водораслите , като уникално и издържано съчетание на витамини и минерали, недостижимо по изкуствен път. Научно е доказано , че водораслите възпират развитието на раковите клетки. Уникалната структура на водораслите води до
възстановяване на структурата на ДНК, а това от своя страна спира неконтролируемото разрастване на клетките.

Други благотворни ефекти на водораслите

Освен всичко изброено , приемането на водорасли е полезно за нервната система. Доказан е благотворен ефект върху паметта. Те имат способност да балансират лявото и дясното полукълбо. Спомагат за развитието на творческото мислене, продуктивността и стимулират мозъчните центрове. Безопасно е да се приемат водорасли по време на бременност, кърмене и маточни кръвотечения.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Водорасли и микроводорасли или как да подобрим здравето си
Article Name
Водорасли и микроводорасли или как да подобрим здравето си
Description
Какво знаем за водораслите и микроводораслите? Какво е тяхното въздействие върху имунната и сърдечно-съдовата система? Как тези натурални продукти подобряват храносмилането?
Author
Цветелина Стефанова