Грижа за кожата през лятото

Грижа за кожата през лятото

Здравни съвети
Грижа за кожата през лятото
Грижа за кожата през лятото

Нямате нужното време, за да се грижите ежедневно за кожата си? Е, проблема не е пагубен. В доста голям процент от случаите, някои основни практики имат доста по-голям ефект от скъпите процедури, кремове и маски. В настоящата статия сме подбрали няколко . През летните месеци температурите достигат високи нива и кожата изсква малко повече внимание и грижи.

 Пазете кожата от слънцето

Един от най-добрите начини да съхраните здравия и жизнен вид на кожата по-дълго време е да я пазите от директните слънчеви лъчи. По този начин, ще избегнете появяването на петна, изгаряния и евентуален риск от рак на кожата. Предпазването на слънчевите лъчи включва:

  •  Използване на слънцезащитни кремове. В най-близкия магазин или аптека ще намерите доста кремове от различни марки. Препоръчваме ви да изберете крем с SPF фактор поне 15. Ако ежедневието ви включва ходене, то нанасяйте крема отново на всеки 2 часа.
  • Ходете по сенките. Запомнете, че слънцето между 10:00 и 16:00 е най-силно и може да предизвика сериозни проблеми с кожата.
  • Носете подходящи дрехи. Например ленените дрехи покриват цялото тяло, но поддържат сравнително добра температура и не предизвикват потене. Последните 5 години тази материя е истински хит. Ако нямате такива дрехи, то сега е момента да промените това.

 Влиянието на цигарите върху кожата

Пушите ли ? Ако отговорът е положителен, то е добре да спрете или поне намалите цигарите. Особено важно е това да стане през летните месеци. Цигареният дим влияе активно на кожата и я кара да изглежда слаба и изтощена, тъй като притока на кръв до кожата намалява, а с това спада и нивото на кислород. Постепенно кожата губи своята еластичност и в един момент дори професионалните кремове не могат да възтановят предишния жив вид. Освен казано, непрекъснатите жестове и мимики, които правят пушачите ускоряват появата на бърчки около устата, носа и очите. Този процес се ускорява и от ниското ниво на кислород по кръвоносните съдове на кожата.

 Грижи за кожата в домашни условия

 Ежедневното третиране на кожата също може да я изтощи. Ето няколко практически съвета, които да прилагате в домашни условия:

  •  Не прекарвайте твърде много време в банята. Един душ за 10 минути е повече от достатъчен. Дългото къпане отмива някои жизнено важни мазнини за кожата.
  • Заменете горещите душове с хладки. Горещата вода влияе отрицателно на кожата.
  • Ползвате ли сапуни ? Би било добре да ги смените с кремове или душ-геловя за тяло, които в повечето случаи почти не изсушават кожата.
  • Бръсненето трябва да става внимателно. За целта е добре да нанесете крема и да изчакате известно време да подейства, за да омекне кожата. Бръснете се по посока на косъма, а не срещу него. По този начин по-малко наранявате кожата.
  • След баня се подсушете така, че кожата да остане сравнително влажна и след това да изсъхне от само себе си.
  • Ако кожата ви е суха, вземете си хидратиращи кремове. Разбира се това трябва да стане след консултация с лекар специалист.

 Здравословното хранене и кожата

Как да се грижим за кожата ?
Как да се грижим за кожата ?

Интересен с факта, че един от най-мощните стимулатори за кожата е именно храната. Специалисти от цял свят препоръчват специализирани диети за лятото. Желателно е храната да има повече  плодове, зеленчуци, ядки и пълнозърнести храни. Някои изследователи стигат и по-далеч като казват, че диета богата на храни с повече витами С намалява появата на акне,а в някои случаи напълно я заличава.

 Влиянието на стреса върху кожата

 В статията до тук не стана дума за стреса, но ето място и за него. Стреса също влияе въху нашата кожа, като я прави по-чувствителна и податлива на външни раздразнения. Препоръчва се контролиране на нивата на стреса. Ако е необходимо, просто си вземете почива и отидете на планина или море.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Грижа за кожата през лятото
Article Name
Грижа за кожата през лятото
Description
Искате здрава и добре изглеждаща кожа ? - няма проблем. Ето няколко основни техники и грижи за кожата през лятото. Допълните съвети за запазване на кожата от слънцето, цигарения дим, стреса и храненето
Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон