Грип – история, симптоми , хомеопатия

Грип – история, симптоми , хомеопатия

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

История на грипа

Болестта грип, позната още като инфлуенца е изключително заразна и предизвиква се от PHK-вирус. Характерното му разпространение е свързано със сезонните епидемии . Различните форми на грип представляват близо 95 % от всички инфекциозни заболявания . За произхода на другото наименование на грип – инфлуенца има няколко основни тези. Според едната – то произлиза от Италия ( 15 век ) , като болестта се приписва на действието на звездите, според друга теза думата идва от латинското
“influere” , което означава влизам , нахлувам . Смята се , че за първоизточници могат да се считат и холандското „griep” , френското „ griepper “ и т.н. Всяко от тези наименования е събирателно за група респираторни заболявания , които се причиняват от близо 100 вида вируси и засягат горните дихателни пътища .

Грип – история, симптоми , хомеопатия
Грип – история, симптоми , хомеопатия

Симптоми на грип

Симптомите и състояние на болния е доста тежко и неприятно. Обикновено още на първия ден температурата се покачва рязко до 38-39°С . Основни симптоми са усещане за щипане по гърлото, болки при преглъщане, пресипнал глас. Възможни са и втрисане,главоболие,гадене, отпадналост,кашлица и болки по цялото тяло.

Хомеопатия при грип
Ако сте усетили първите признаци на грип е препоръчително да се посъветвате с лекар. Не е желателно веднага да започнете лечение с лекарства със силно действие. Рискувате да изнежите организма , така неговата функция да се бори с болестта отслабва и се увеличава опасността от задълбочаване на болестното състояние. Винаги е добре ако успеем да заменим комплексните антибиотици с хомеопатични препарати. Разбира се това трябва да става само и единствено след консултация със лекар – специалист в тази област.

При първоначални симптоми е добре да се постави в устата ( зад бузите ) резан лимон и да се смуче. Това действие се повтаря през няколко часа. Вдишването на парите на прясно нарязан лук също има изключително благоприятен ефект върху грипа . Разбира се не на последно място са
разтривките .

Ако чувствате болки по тялото , със сигурност един масаж ще ви отпусне. В случай , че високата температура се появи като фактор, препоръчва се картофен компрес. 1-2 картофа се настъргват и се смесват с оцет . Получената смес с слага в марля и се поставя на челото или гърлото . Важно е да се отблежи , че при висока температура , не е препоръчително да се яде. Препоръчително е приемането на подсладени течности – вода с лимон и мед или боровинков сок .

Усложнения при грип

Предвид характера на заболяването , много често възникват усложнения. В един голям процент това са бронхити, синуити и отити. Съответно това са заболявания на бронхите, синусите и ушите . В някои случаи са възможни и по-тежки последижи като пневмониите . Вирусните пневмонии по принцип протичат много тежко , понеже са причинени от наслоена вирусна инфекция . В по-редки случаи се засяга нервната система , слуховия или вестибуларния апарат или сърцето .

Болестта определя и някои рискови групи , като хората спадащи към тях , трябва да са изключително предпазливи , това са : деца , хора в напреднала възраст , пушачите и хора с други здравословни проблеми .


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Грип - симптоми на грипа, усложнения и хомеопатия
Article Name
Грип - симптоми на грипа, усложнения и хомеопатия
Description
Симптоми на грип - какво да правим ? Какви са усложненията на грипа? Как да си помогнем сами. Хомеопатични съвети
Author
Цветелина Стефанова