Пролетен грип и как да се предпазим

Грип – най-често срещаните симптоми

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Грипът е изключително неприятно заболяване, чийто пикове обикновено се явяват в началото на пролетно-летния сезон. Има някои основни симптоми, които сочат възможна зараза с грип. Сред тях са :

  • Главоболие
  • Температура
  • Скованост и болки в мускулите и ставите
  • Секрет в носа
  • Кашлица
  • Болки в стомаха

Подходящи храни при грип

Според СЗО има определена група храни, които помагат на тялото и в частност имунната система да пребори грипа по-бързо. Това са пуешко месо, сокове от зеленчуци, супа и течни храни, чесън и лук – по възможност пресни, чай и препечени филийки. Комбинацията от сандвич с пуешко и доматен сок се определя като перфектната закуска за болния. Обядът може да бъде пилешка супа, а за вечеря зеленчуци на скара.

Напитки за болния от грип

Разбира се на първо място е чай с мед и лимон, следван от сокове и фрешове. Добре е поне 2 пъти седмично да се приема фреш от сезонен плод а малко джинджифил в него. Микс от лимон и мед в хладка вода е чудесно питие за през целия ден.

Грипът дехидратира и затова ако средно на ден пиете по 1.5 литра течности, то вие трябва да увеличите дозата на поне 2 литра всеки ден. В противен случаи рискувате да затормозите работата на имунната система и да дадете възможност на грипа да се развива по-дълго време. Ако усещате, че кашлицата идва от дробовете, то вероятно сте пропуснали момента за домашно лечение. Предвид различните щамове и мутации на вируса, ние препоръчваме консултация с лекар, който да прегледа общото ви състояние и да препоръча подходящи медикаменти.

Препоръчва ли се домашното лечение на грип

Еднозначен отговор на този въпрос липсва. Специалистите в областта се обединяват около мнението, че подхода при лечение зависи от степента на заболяването. В част от случаите, когато грипът е в начален стадий, то лечението у дома може да даде положителен ефект. Ако обаче, този момент е пропуснат, то намесата на лекар е препоръчителна. Причините за това са много, сред основните които е възможното усложнение и засягане на сърдечно-съдовата, нервната и имунната система.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Грип – най-често срещаните симптоми
Article Name
Грип – най-често срещаните симптоми
Description
Кои са най-често срещаните симптоми на грип и могат ли те да се лекуват у дома. Препоръчителни храни и напитки при наличие на грип
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон