Грип (инфлуенца ) произход и причинители

Грип – профилактика в домашни условия

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Профилактика в домашни условия или как да избегнем грипа

Темата грип става неизменна част от нашето ежедневие особено в периода края на есента и началото на зимата. Това е силно заразно респираторно заболяване, което протича на епидемии, всяка с продължителност до 6 седмици. Освен основните показатели като запушен нос, главоболие, липса на апетит, зачервено гърло и висока температура, грипът може да предизвика и усложнения на сърдечно-съдовата система, бъбреците и отделителната система.

 Как да различим простуда от грип?

Ако някой от симптомите е висока температура, то най-вероятно сте хванали грип. Простудните заболявания рядко предизвикват промяна на температурата на тялото, която обикновено е малко под 37 градуса.

 Грип – причини

Една от основните причини за грип е недобре разботеща имунна система. Това от своя страна пък може да е следствие на неправилно хранене, липса на физическа активност или малко количество витамини в организма.

Как да се предпазим от грип в домашния условия ?

Ако имате съмнения за грип, то би било добре веднага да вземето ударна доза витамин С. Вариантите с комбинирани витамини и минерали също са добри. След час, два си направете фреш лимон. По този начин ще дадете начален тласък на имунната система, която да се опита да се пребори с вирусното заболяване. Добре е да се знае, че температурата се покачва следобедните часове и вечер, затова я следете. Нивата над 38 градуса са повод за притеснение и добра причина да се консултирате с лекар. В някои случа домашните рецепти не са приложими.

 Как да се храним ако сме болните от грип ?

Увеличете количеството вода на поне 2 литра. Минералната вода и натуралните сокове също са добър вариант. Наблегнете на цитрусовите плодове и приемайте ударни дози витамин С три пъти дневно. Всички пчелни продукти  в една или друга степен притежават бактерицидно  или бактериостатично действие, а също и противовирусен ефект.

 Съвети при грип

 •  Останете няколко дена у дома. По този начин ще помогнете на имунната си система да се пребори с вируса
 • Избягвайте пряк контакт с близки или роднини. Така ще намалите риска от пренос на болестта
 • Ако кихате или кашляте – използвайте кърпичка
 • Мийте си ръцете и и лицето възможно най-често
 • Не докосвайте очите и носа. В някои случай вирусите могат да навлезнат в организма през лигавиците на очите или носа

 Потърсете лекар в случаите на:

 •  Учестено дишание
 • Напрежение в гръдния кош
 • Замаяност и отпадналост
 • Повръщание и гадене
 • Липса на апетит
 • Скованост на тялото

Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Грип – профилактика в домашни условия
Article Name
Грип – профилактика в домашни условия
Description
Причини за грип. Как да различим простуда от грип? Как да се предпазим от грип в домашния условия ? Как да се храним ако сме болните от грип ?
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон