Гъбички по кожата – как да се предпазим

Гъбички по кожата – как да се предпазим

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Микоза или т.нар. гъбички по краката и кожата са изключително неприятен проблем. Те се предизвикват от микроорганизми, които се появяват и развиват по кожата. Най-често се засягат краката, по рядко главата или други части на тялото.

Въпросните микроорганизми се развиват най-бързо на влажни и топли места, затова първо се появяват по краката и по-точно в областта на пръстите. Ако останат незабелязани, те постепенно ще обхванат и цялото стъпало.

Какво предизвиква гъбички по краката и кожата ?

Сред основните причинители на гъбички по краката са замърсените чорапи, носенето на едни и същи обувки всеки ред, лоша хигиена, ползването на общи хавлии или бельо, чорапи и обувки от синтетични материали.

Гъбички по кожата – симптоми

Обикновено първите симптоми са сърбеж, зачервяване, лоша миризма. Е един по-следващ етап кожата на засегнатия етап става по-груба и може да започне да се цепи. В немалко случаи гъбичките могат да обхванат и ноктите. Тогава те стават дебели и се чупят лесно.

Как да се предпазим ?

Борбата с микозата може да бъде продължителна, просто защото този тип заболяване е много упорито и изисква внимателно и трайно третиране. Ето няколко основни съвета:

  • Обувките, които сте носили през деня, трябвада бъдат оставени да се проветрят поне 24 часа
  • Сменяйте чорапи по няколко пъти на ден ако трябва
  • Ползвайте собствена хавлия и бельо
  • Не ходете боси в недобре почистени помещения
  • Мийте крата с вода и сапун всеки път след смяна на чорапи
  • Старателно подсушавайте краката
  • Желателно е чорапите да се перат в гореща вода и да се простират на слънце
  • Наблегнете на продукти, които съдържат витамин Е. Той подхранва кожата и я поддържа жизнена
  • Ограничете сладкото – в някои случаи то ви прави по-податливи към кожни заболявания

Домашни рецепти против гъбички по краката

Интересен е факта, че в днешно време доста хора наблягат на домашните рецепти, вместо да пилеят пари за скъпи и понякога неефикасни лекарства. Като изпитан и ефикасен метод се посочва разтвор от сода бикарбонат и оцет, в който да се потопят краката. Приложилите метода твърдят, е проблема изчезва напълно само седмица след началото на процедурата.

Приложението е просто – направете разтвор от сода и оцет и потопете краката в него. Изчакайте 10 мин. На следващата вечер повторете и така 7 дни. След това се очаква проблема да изчезне.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Гъбички по кожата – как да се предпазим
Article Name
Гъбички по кожата – как да се предпазим
Description
Гъбички по кожата и краката - как да се предпазим - причини, предпазни мерки и домашно лечение на този тип кожен проблем
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон