Как да премахнем излишните килограми ?

Диети и отслабване – интересни факти

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Защо тялото е нуждае от мазнини?
  • Каква е връзката между мисловния процес и напълняването?
  • Какво знаем за мастните клетки и излишните килограми?
  • Интересни факти за диетите

Лятото наближава, а манията “бързо отслабване” е във вихъра си. Всеки, който решил да махне излишните килограми, има своя собствена стратегия съобразена с определени критерии, кои вярни, кои – не толкова.

Както вече отбелязахме в предишни статии, техника за бързо отслабване няма. Това е по-дълъг и сложен процес, ефекта от който зависи от няколко основни условия. В настоящата статия сме подбрали някои интересни факти, които е добре да знаете преди да предприемете някакви действие за нормализиране на натрупаните през зимата килограми.

Тялото се нуждае от мазнини, за да се извършват жизнените процеси правилно и в установения ред. Така например жена около 50 кг. има в тялото си или 100 000 калории. Това се равнява на около 54 пакетчета масло или енергия необходима за извършването на ежедневните дейности в продължение на 86 дена.

Мастни клетки в тялото
Мастни клетки в тялото

Мисловният процес може да доведе до напълняване. Наскоро публикувано изследване на университета Лавал в Канада сочи, че въпреки че мисловнията процес не изисква допълнително количество калории, той стимулира чувството на глад. В потвърждение на казано, се казва че 95 % от участниците, които извършвали задачи с повишена сложност са приемали приблизително 253 калории повече на ден.

Защо излишните килограми се увеличават ?

Как да премахнем излишните килограми ?
Как да премахнем излишните килограми ?

Природата кара тялото да увеличава теглото си. Повече хора увеличват телесната си маса с 1 грам на ден. Това прави 365 грама годишно. Казано по друг начин теглото на 50 години би било почти двойно повече отколко е било на 25 години ако се следва естествения ход на природата. Това има и добри и лоши страни. Всеки сам има правото да прецени дали и как да повлияе на този процес.

Средностатистически човек има около 50 милиарда мастни клетки в тялото си. Това ще рече, че в тялото си имаме повече мастни клетки от колкото хора по земята.

Добри и лоши новини. Да започнем с добрите – в общи линии броя на мастните клетки не се увеличава в и след пубертета. Ако имате излишни килограми, то това не значи, че броя на клетките се е увеличил. Сега – лошите – клетките не се делят, те просто увеличават размера си. Всяка една мастна клетка може да се увеличи десетократно.

Мастни клетки има в почти всеки човешки орган. Изключват се само клепачите, част от хранопровода, малкия мозък и пениса.

Женските гърди за изградени изключително от мастна тъкан. Това обяснява факта, че размерът на гърдите намаля много преди мазнините в други части на тялото да за изгорени.

Изгарянето на мазнините чрез упражнения е мит. Това, че правите коремни преси не значи, че ще изгорите мазнините в корема. Трениращият просто ще стегне въпросните мускули. Ако този принцип работеше,то всеки който дъвчи дъвка би има изключително изпито лице.

Мастните клетки живеят средно по 10 години. Когато една клетка умре, тялото веднага генерира нова, която да заеме свободното място. За съжаление, нещата с мозъчните клетки са по-различни. Когато една мозъчна клетка умре, тялото не генерира нова. Това обяснява факта, защо с времето паметта може да отслабне, а любовните дръжки да останат.

В тялото ни умират средно около 150 мастни клетки в секунда.

Средно една мастна клетка може да съдържа една половин милионна част от 1 грам мазнина. Казано по друг начин 4 милиона мастни клетки са еквивалента на 1 драже Тик Так.

В над 90% от всички успешни диети познати на хората по света се казва, че диетата започва със сутрешна закуска, което да дава между 20 и 25% от калориите за деня.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Диети и отслабване – интересни факти
Article Name
Диети и отслабване – интересни факти
Description
Защо тялото е нуждае от мазнини? Каква е връзката между мисловния процес и напълняването? Какво знаем за мастните клетки и излишните килограми?
Author
Цветелина Стефанова