Женско здраве – съвети за нея

Женско здраве – съвети за нея

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Нека да си го кажем направо, женското здраве изисква много повече от регулярно посещение на лекар. В днешно време жените имат прекалено много ежедневни задачи и много често именно те се превръщат в потенциални източници на проблеми с физиката или психиката.

Контрол на стеса

Женско здраве – съвети за нея
Женско здраве – съвети за нея

Най-големият и често срещан проблем при повечето жени е стреса, причинен от натовареното ежедневие, вида на работата и допълнителните задачи, които винаги изскачат без предупреждение. Стресът има сериозни последици върху здравето като се почне от висок риск за фертилитет, състояние на тревожност и се стигне до депресивни състояние. Всяка жена трябва сама за себе си да намери работещ метод за контрол на стреса.

Диетите – контрол на храната

Здравословното хранене не означава да се лишите от всичко, което обичате. Няма нищо лошо в чаша вино или парченце шоколад. Тайната се крие в контрола на приеманото количество храна.

Бъдете внимателни с калция

Твърде много абсорбиран калции може да доведе до образуване на камъни в бъбреците или да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания. Ако сте жена под 50г., то количствата трябва да варират около 1000 милиграма. За жените над 50г. – количеството трябва да е около 1200 милиграма, като основният източник трябва да е храната – добри примери са млякото, рибата и ядките.

Повече кардио

Женското тяло се нужда от микс от кардио упражения, с които да поддържа общото здравословно състояние и да балансира теглото. Между 3 и 5 тренировки седмично значително понижават риска от остеопороза, сърдечни проблеми, рак и диабет. Положителният ефект върху фигурата пък поддържа менталния баланс.

Фертилитет

Голяма част от жените могат да зачената на над 30 години, в някои случаи дори на 40, но някои ранни признаци на фертилитет се появяват на около 30. Така, че не пропускайте този момент, мислете за него ако около вас все още няма деца.

Профилактични прегледи

Редовните профилактични прегледи са препоръчителни за всички, с особена сила това важи за жената. Ако до 30г. не сте обръщали внимание на това, то след 30г. е задължително да посещавате джи-пито си поне веднъж на 3 месеца. Редица потенциални проблеми могат да бъда отстранение, ако бъда открити навреме.

Секс и сън

Тези две неща може ги най-успешно редуцират нивата на стрес. Относно първото – бъдете сигурни, че го искате, а за второто – постарайте си да си осигурите поне 6 до 8 часа пълноценен сън.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Женско здраве – съвети за нея
Article Name
Женско здраве – съвети за нея
Description
Съвети за нея или как да запазим женското здраве чрез профилактични прегледи, здравословно хранене, спортуване и контрол на стреса.
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон