Храната основен източник на здравословен живот

Зависимост на имунитета и типа храна – съвети за хранене

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Имунитета в човешкия организъм се определя от типа храна

Храната основен източник на здравословен живот
Храната основен източник на здравословен живот

Основен източник на сила и енергия в тялото е храната. За да се чувства човек по-бодър и в по-добро настроение са му необходими хранителни продукти , които да го тонизират в моментите на по-голямо физическо и психическо натоварване . Казано по друг начин, храната има сериозно отражение върху човешката психика. Стресът и хроничната умора понижават защитните сили на организма и го правят неустойчив на много заболявания. Според специалистите подборът на храната трябва да е по-внимателен , когато става въпрос за хранене на заети хора , при които времето за самото хранене не е достатъчно. Съществува силна връзка между имунитета в човешкия организъм и храната, която поемаме.

Какво е нежелателно за вас и какво е полезно?
По принцип човек сам усеща ,че най-добрия съветник е организмът . В напрегнати ситуации не рядко се случва ръката сама се протяга към бисквита , чаша кафе или сладка. Напълно оправдана е тази реакция. Проблемите и огорченията преминават някак си на заден план след като сте вкусили сладкото удоволствие или сте отпили вълшебната черна напитка . Успокояващо действие притежават според последните изследвания ,всички видове въглехидрати(бисквити, шоколад, кифлички). По този начин
се стимулира повишаването на инсулина , така мозъкът произвежда повече серотонин , то от своя страна притежава свойството да успокоява и подобрява жизнените процеси. По този начин нармалната работа на имунната система и всички свързани с нея процеси се възтановяват по-бързо.

Сутрешното кафе , което би тонизирало мозъчната дейност , е добре да се съчетава с вода и въглехидрати. Организмът е готов да понесе по-голямо натоварване след употребата на сутрешната доза кафе. Една от максимите на диетолозите е : Полезният на даден продукт зависи от приеманото количество . Приемането в умерени дози е полезно, а предозирането – вредно. Например прекаляването с кафе води до раздразнителност , прекомерна възбуда и липса на коцентрация.

Сериозните специалисти в тази област съветват да не се прехласвате прекалено по книгите за здравословно хранене . Диетолозите нямат за цел на всяка цена да използвате тяхната рецепта за здравословен живот , а да ви насочат правилно да разчетете сигналите на организма,които той сам ви подава. По този начин връзката между имунитета и храната би била възтановена много по-бързо. Спазвайте максимата за приеманото количество и приемаите всякакви здравословни храни, от които се нуждае организма. Не на последно място помнете , че приемането на повече калций подобрява здравословно състояние , намалява раздразнението и нервозността.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Връзка между имунитета в човешкия организъм и храната
Article Name
Връзка между имунитета в човешкия организъм и храната
Description
Какво знаем за връзка между имунитета в човешкия организъм и храната, която поемаме? Кои храни са здравословни и полезни ? Как да поддържаме връзката между имунитета и храната ?
Author
Цветелина Стефанова