Защо диетата ви може да не работи?

Защо диетата ви може да не работи?

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Дженифър, самотна майка на средна възраст с шестгодишна дъщеря, избягва да яде сладки неща вече няколко седмици. Тя се е превърнала в педантичен привърженик на самоконтрола. Чувства се така все едо яде по-малко от всякога и тренира усърдно около час най-малко четири дни в седмицата. Въпреки това не е загубила нито един килограм. Въпросът е защо?

Това е дилема, която вълнува подлагащите се на диета по целия свят. Те си мислят, че правят необходимите крачки към отслабването, но изглежда нищо не се случва. Всъщност те са в капана на свързаната с диетата рутина и не знаят как да се освободят. В резултат на това се объркват и се депресират и след това е възможно да се въвлекат в гуляйско ядене.

Защо диетата ви може да не работи?
Защо диетата ви може да не работи?

Един от проблемите на диетите и сваляне на излишните килограми е, че те често са стандартизирани. В резултат на това не се вземат под внимание вашата индивидуална физиология и метаболизъм. Те предвиждат метод за отслабване чрез намаляване на бисквитките – метод, който може да не работи във вашия индивидуален случай. Като резултат огромен брой хора се обръщат към диетолозите да им разработят лична стратегия за отлслабване. Този процес беше улеснен чрез Интернет, където можете да се свържете с диетолог по всяко време на деня или нощта по електронната поща. Диетологът може също така да действа като ваш личен треньор като ви помага да преодолявате проблемите около
диетата.

Друга причина, поради която можете да се провалите с диетата, е липса на подкрепа. Възможно е да имате членове от семейството, които могат да ядат  каквото си поискат, а да изглежда, че не качат и един килограм. В последствие те могат да напълнят хладилника ви с полуготова храна, изкушавайки ви. Също така може да се чувствате така, като че ли няма към кого да се обърнете, за да обсъдите проблемите си с теглото.

За да решат този проблем, много хора посещават психотерапевти, които да им помогнат с неволите около храната и излишните килограми. Това може да бъде особено важно, ако човек е решил да се отърси от усилията да се бори срещу проблемите с теглото си.

Булемията е сериозна болест, която трябва да се лекува, за да се осигури добро
здраве за пациента. За радост има много терапевтични програми, фокусирани специално върху този вид заболяване.

Още една причина за провал на диетата са скритите калории. Вие може буквално да консумирате калории и дори да не го осъзнавате. Например, фрапетата, които са толкова разпространени днес, са заредени с калории – около 600 само в едно питие. Може също така да си угаждате с подсладени безалкохолни напитки – друг източник на допълнителни калории. С няколко прости стъпки, като например да изключите от диетата си екзотичните напитки с кафе и да заместите високо масленото мляко с необезмаслено, можете да отстраните скритите калории, които пречат на успешната диета.

Недостатъчно последователност също може да спъне вашата диета. Може да
се подлагате на диета за малко и после да я спрете преди още да сте постигнали значителен успех. Нормално е да искате да видите бързи резултати. Проблемът е, че здравословното отслабване предполага не повече от 1 -2 килограма месечно. Това значи, че ще трябва да останете месеци на диета преди да забележите значително отлслабване. Обезкуражаващо? Може и да е, но ако останете позитивно настроени, можете да достигнете до вашето идеално тегло.

Можете да постигнете и по-голям успех с диетата си, ако я приемете като промяна на начина ви на живот. Така вашата диета може да се превърне в начин на хранене за цял живот. Това означава, че трябва да промените начина, по който гледате на храната. Тя е замислена като гориво за тялото ви и като нищо друго. Ето защо не трябва да прибягвате към храната, за да се чувствате по-добре или да се снабдите с чувство на
комфорт. Промяна в начина на живот предполага ангажимент; тя означава, че сте готови да следвате плана за цял живот. Ако чувствате, че не можете да бъдете на вашата диета за значително дълго време, вероятно е време да обмислите по-различен поход. Вашата цел в крайна сметка не трябва да бъде просто да отслабнете, а да станете по-здрави. Вманиачена диета няма да ви позволи да достигнете крайъгълния камък. Затова трябва да подберете внимателно диетата си.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Проблеми с диетата - защо тя може да не работи?
Article Name
Проблеми с диетата - защо тя може да не работи?
Description
Проблеми с излишните килограми или погрешно подбрана диета. Защо препоръчаната диета може да не работи ? Проблеми с излишните калории
Author
Цветелина Стефанова