За здравето през зимата

За здравето през зимата

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

С бавното и постепенно настъпване на зимата трябва да обърнем по-сериозно вниманите на здравето си. Този сезон е доста специфичен и налага някои определни практики, чрез които да запазим здравето си непокътнато. Да, истина е, че това е времето на повече стрес, почивка, празници и така нареченият пост-стрес и голяма част от хората оставят здравословния начин на живот на малко по-заден план.

Как да бъдем по-здрави през зимата ?
Как да бъдем по-здрави през зимата ?

 Подготвили сме списък с някои основни правила за здравето през зимата:

 Кисело мляко за здравето през зимата. С една кофичка кисело мляко на ден вие:

 • Предотвратяването появата и развитието на остеопороза.
 • Намалявате риска на високо кръвно налягане.
 • Подобрявате работата на стомашно-чревния тракт.

Добре е да изберете продукт с по-малко количество мазнини. В този смисъл кисело мляко с 1- 2 % масленост е добър вариант. Към него може да добавите ядки или мюсли. По този начин ще дадете допълнително количество витамин “D” на тялото си.

Киселини след хранене ? Хората с проблеми със стомаха добре знаят за какво става дума. Киселините след хранене са доста често срещан проблем след обилен обяд или вечеря. За щастие има няколко добре познати трика, с които да регулирате киселините и да избегнете проблемите:

 • Наслаждавайте се на храната, но в умерени количества
 • Постарайте се да готвите с пресни продукти. Доста често консервантите са причината за увеличеният синтез на стомашен сок.
 • Обичате да почивате след хранене – няма проблеми! Ако обичате да спите, то уверете се, че нивота на главата е по-високо от нивото на стомаха.
 • Мазното предизвиква киселини – опитайте се да го ограничите.
 • Заменете белия хляб с пълнозърнест и добавете повече плодове и зеленчуци на трапезата.

Херпеси през зимата. Това също е познат проблем. Причините за появата на херпес са: стрес, безсъние, алкохол и повишено количество захар. Как да си помогнем в домашни условия ?

 • Внимавайте с графика си през почивните и празничните дни и не забравяйте здравето си. Това, че довечера е поредния повод за празнуване не означава, че трябва да пропуснете посещението на залата за спорт.
 • Почивайте достастъчно.
 • Поддържайте по-добра хигиена и мийте ръцете по-често.
 • Не използвайте чаши или съдове на друг човек, особено ако не са добре измите.
 • Сменяйте чаршафите си дв пъти по-често от обикновеното.
 • Избягвайте пряк физически контакт.

Опитайте се да понижите нивото на стрес! Добре знаете, че по-малко стрес – по-

За здравето през зимата
За здравето през зимата

добро здраве. Това важи с особена сила през зимата. В моменти на стрес просто затворете очи и дишайте – това наистина помага. Друг интересен и полезен подход е спорта. Ако не спортувате, то сега е точното време. Отидете до близката зала и се отдайте на спорт, ще бъдете очаровани от резултата.

Запазването на здравето през зимата има както чисто физически, така и психологически аспект. Спортуването в залата е много добър вариант, но не трябва да забравяме и психологическата страна на нещата. Почивните дни през зимата са чудесен момент за сплотяване на семейството и изглаждане на всички дразги. Това лесно може да се получи, когато успеете да въвлечете всеки член в едно общо дело – без значение колко голямо и значимо е то – подготвяне на масата, елхата или дори почистване на заснежения двор са чудесни варианти.

Имате ли възможност да си набавяте продукти от собствена ферма или градина ? Ако отговорът е да, то възползвайте се от тази възможност, дори ако тя се намира извън града и се налага да пътувате час. Причината е, че пазарът е залят с вносни продукти от чужди държави, който със сигурност са третирани с консерванти, за да бъдат запазени по-дълго време.

Помислете за калориите през зимата! Според последните данни средното количество калории за човек между 30 и 35 години с височина 180 и тегло около 80 килограма е 2500 калории. Добре е зимата да повишите количеството с около 5%. Не забравяйте, че тялото има нужда от малко повече енергия за да поддържа необходимата температура в постоянни граници.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
За здравето през зимата
Article Name
За здравето през зимата
Description
Как да запазим здравето през зимата - списък с основни правила. Съвети при киселини и херпеси през студените месеци. Регулиране на калориите през зимата.
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон