Сутрешна закуска за здравословен живот

Здравословни навици в ежедневието

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Веднъж поели по пътя на здравословния живот , трябва да се направят някои  генерални промени в ежедневието като премахване на някои или ако е възможно всички вредни навици , стремеж към по-целесъобразен живот , наблягане на спорта , избягване на стреса и напрежението и т.н. На Вашето внимание ще предложим някои навици , които биха предали повече свежест на ежедневието и биха били предпоставка за един здравословен живот .

Сутрешна закуска

Закуската сутрин рано е един изключително важен и здравословен навик . Научно е доказано , че хората които закусват сутрин , живеят по-дълго , не са толкова податливи на стресови ситуации , нервни изблици и различни заболявания . Установен е , че тялото успява да усвои много по-добре различните важни витамини и минерали в закуската сутрин , отколкото при което и да е друго хранене . Рискът от натрупване на килограми е минимален . Препоръчва се подбор на храни богати на въглехидрати ,
протеини и мазнини в по-малки количества .

Сън в достатъчни количества

Сутрешна закуска за здравословен живот
Сутрешна закуска за здравословен живот

За да бъдете здрави и жизнени , трябва да почивате в установено време и в достатъчно количество . Сънят е необходим за възстановяване на организма и премахване на стреса .Научно е доказано , че над 50 % от
хората над 30-годишна възраст страдат от безсъния или различни форми на нарушен сън . Смята се , че сънят трябва да продължава между 5 и 8 часа , като се препоръчва заспиване преди полунощ .

Общуване и социални контакти

Социалното начало е заложено дълбоко в човешката природа . Всеки има нужда от социални контакти и общуване , независимо от вида и характера . Споделянето на различни преживявания или проблеми има силно разтоварващ ефект върху психиката на човек и е винаги препоръчителна . Общуването с други хора спомага за преоткриване на собственото си аз , на силните и слабите страни , чрез социални контакти много по-лесно се преодоляват кризисни или депресивни състояния . Някои учени смятат , че липсата или  намалените социални контакти водят до значително забавяне на мисловната дейности и са причина за честа смяна на настроенията .

Спорт в ежедневието

Здравословно спортуване
Как да спортуваме здравословно

Безспорен е факта , че спортуването има здравословен ефект върху човешкият организъм . В глобален мащаб близо 60 % от хората не спортуват и това води след себе си много и разнообразни проблеми . Мотивация за започване на практикуване на даден според може да бъде , смъкване на излишни килограми , тонизиране на тялото и мускулатурата , игнориране на високото кръвно , подобряване на жизнения статус и т.н.

Хигиена на зъбите

Колкото и изтъркано и тривиално да звучи , хигиената на зъбите е фактор , който влияе на цялостното здравословно състояние . Добре е това да е едно от първите неща , с които да се заемете при подобряване на здравословния живот . Според някои учени , спазване на добра хигиена в устната кухина е почти толкова важно , колкото и ежедневната физическа активност .

Избор на хоби

Изборът и практикуването на хоби носи само ползи . Да вземем за пример някакъв вид спорт , той е идеалният начин за замяна на умствената активност с физическа . Може да се практикува в почивката с цел възстановяване . Дори и хобито да не е свързано със спорт , ползата от него е винаги положителна . Отделяне на внимание за любимо занимание прави хората по-психически устойчиви , нераздразнителни и адекватни .

Здравословно хранене

Препоръчва се редовна консумация на плодове . По този начин се намалява риска от развиване на рак и производни образувания . Значително се забавя процеса на стареене на клетките , подобрява се паметта и умствената дейност като цяло , подобрява се сърдечната дейност и се повишава ефективността на имунната система.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Здравословни навици в ежедневието - как да живеем здравословно
Article Name
Здравословни навици в ежедневието - как да живеем здравословно
Description
Здравословен живот базиран на ежедневни навици. Как да подобрим здравето си по естествен начин. Изпитани методи
Author
Цветелина Стефанова