Здравословно хранене и отслабване с ягоди

Здравословно хранене – ягоди

Хранене и диети

Ягоди за здравето

Здравословно хранене и отслабване с ягоди
Здравословно хранене и отслабване с ягоди

Говорейки за супер храни, ягодите са един от задължителните продукти, които трябва да споменем. Плодът често биват наричани “кралицата на плодовете” в Източните страни заради големия брой ползи за здравето. Сравнени с други плодове като ябълки, портокали, или банани, ягодите имат най-много полезни вещества под формата на минерали и витамини.

 Сортове ягоди

 Вероятно всеки е забелязал, че във всяка градина е отделено едно местенце за отглеждане на ягоди. Когато става дума за лична консумация, човек може да експериментира с различни сортове, които се различават по много параметри. За пример могат да се посочат време на зреене, количество на реколта, цвят, големина и аромат на плода, устойчивост на вредители и атмосферни условия, както и много други. Сред основните сортове са Холидей, Роксана, Горела, Покахонтас, Кембридж фаворит и др.

  Защо ягодите  са полезни ?

 •  Чрез ягодите може да ускорите процеса на бързо отслабване. Научните изследвания сочат, че плода ускоряват горенето на натрупаните мазнини с до 24%. Експеримент направен с животни сочи, че за месец тези които са хранени с ягоди имат приблизително 24 % по-малко мазнини с сравнение с останалите.
 • Ягодите подобряват краткотрайната памет. Ако денят ви се очертава напрегнат, опитайте да се презаредите с ягоди.
 • Малко калории и много фибри. Една купа ягоди има не повече от 50 до 54 калории.
 • Подобряват работата на имунната система и антивъзпалителните процеси. Благодарение на уникалните съчетания в себе си ягодите помагат на тялото да се бори по-успешно с вътрешни и външни възпалителни процеси.
 • Флавоноидите, които се съдържат в ягодите понижават риска от сърдечно-съдови заболявания.
 • Подобряват костната система благодарение на повишеното количество калции, витамин К, магнезии и известно количество цинк.
 • Свеждат до минимум опасността от рак на хранопровода.
 • Страхотен антиейджинг ефект. Съдържайки голямо количество биотин,ягодите спомагат за здрава и жизнена коса и нокти. Благодарение на елаговата киселина, поддържат кожата гладка, мека и еластична.
 • Ягодите подобряват зрението като подхранват мускулите на очната ябълка и предпазват от дегенерация на макулата – състояние, което може да доведе до слепота.

 Възможни ли са алергии предизвикани от ягоди ?

 Отговорът на този въпрос е да. При някои хора консумацията на ягоди може да предизвика алергична реакция. Ако все пак искате да похапнете от тези безценни плодове, опитайте да ги гарнирате с кисело мляко, мед или захар.

 Ягоди за бели зъби

 Освен всичко казано до тук, ягодите имат и още едно страхотно приложение. Чрез тях можете успешно да избелите зъбите си с няколко тона в напълно домашни условия и без скъпи медикаменти или процедури. Рецептата е проста – разрежете една ягода и я натъркайте по зъбите си. Оставете за подейства няколко минути и след това отмийте с топла вода. Ще останете поразени от почистващия ефект.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Здравословно хранене – ягоди
Article Name
Здравословно хранене – ягоди
Description
Защо ягодите са полезни ?- супер храна за здравето, кръвното налягане, костната система и очите. Предотвратяване на алергични реакции и избелване на зъби в домашни условия.
Author

2 thoughts on “Здравословно хранене – ягоди

 1. M.E.C Mon Electricien Catalan
  44 Rue Henry de Turenne
  66100 Perpignan
  0651212596

  Electricien Perpignan

  There’s definately a lot to know about this subject.
  I like all of the points you have made.

 2. Taxi moto line
  128 Rue la Boétie
  75008 Paris
  +33 6 51 612 712  

  Taxi moto paris

  Very soon this site will be famous among all blog viewers, due to it’s good articles or reviews

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон