Бели зъби в домашни условия

Избелване на зъби – домашни рецепти

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

В настоящата статия ще ви запознаем с някои добре познати домашни рецепти за избелване на зъби. Избелването на зъби е вече една доста добре позната практика. Почти няма зъболекар, който да не предлага подобна услуга. Друг е въпроса, че в крайният резултат понякога е доста съмнителен. Да не говорим, че цените в повечето случаи са стряскащи. Това налага търсене на методи за избелване на зъби у дома.

Предлагаме на вашето внимание няколко изпитани метода, които лесно може да прилагате у дома. Някои от тях изискват известна инвестиция, но пък никой не бива да очаква безплатни главозамайващи резултати.

Избелващи ленти за зъби

Бели зъби в домашни условия
Бели зъби в домашни условия

Използването на избелващи ленти у дома е доста често срещана практика и по този повод се поставя на първо място в списъка на домашни рецепти за избелване на зъби. Има няколко ценови диапазона на предлаганите продукти. Ние се насочихме към цените между 80 и 90лв. Разбира се има и по-евтини, но качеството е малко съмнително, а и все пак говорим за здраве.

Избелващите ленти са еластични и това спомага за цялостното покритие на челюстта. По този начин се осигурява равномерно избелване на всички зъби. Методът е сравнително лесно приложим. Лентата се поставя за около час, като през това време можете да си вършите останалата работа. Пиенето на вода не е проблем, което е едно допълнително улеснение.

Препоръчителната схема за ползване е една лента по веднъж на ден в продължение на 2 до 4 седмици. Периодът зависи от резултатът, който се цели. Крайният ефект е сравнително дълготраен – средно 2 години. Избелването е до 4 тона по-бяло.

Избелващи пасти

Използването на избелващи пасти е една доста дискутирана тема, която води до доста противоречия. Като за начало, бихме искали да отбележим, че избелващата паста не избелва, а премахва наслоената плака и това води до определен оптически ефект.

Добре е да се има предвид, че подобни пасти имат абразивни частици, които при по-продължително ползване могат да наранят емайла и / или венците. Използването на подобна паста не трябва да надвишава 1 месец, след който да последват няколко месеца използване на стандартна паста.

Ние препоръчваме покупката на избелваща паста за зъби да се прави в аптека. Обърнете и внимание на цената. Избелваща паста за 8 – 10 лв. би била неефективна. Наше собствено проучване сочи, че паста, която наистина избелва не може да струва по-малко от 20 лв.

Избелване на зъби със сода бикарбонат

Въпреки, че доста хора приписват избелващи свойства на содата, избелването на зъби със сода бикарбонат е един доста спорен метод. Ако сме на “ти” с модерните методи и апарати за избелване, то изборът на сода е по-скоро наивен метод и по този повод повечето зъболекари го отхвърлят.
Содата обаче има някои положителни свойства. Благодарение на абразивните частици в състава си, тя изчиства зъбите до блясък и освежава дъха. Освен това тя алкалириза микрофлората в устната кухина и по този начин намалява киселинното влияние върху зъбите. Масажирането на венците със соди води до заздаряване в дългосрорен план.

Избелване на зъби с лимонова кора

Това е един изключително просто метод със скромни резултати. Целта е периодично масажиране на зъбите и венците с вътрешната част на лимонова кора. Ние лично подложихме метода на тест за 1 месец и ефекта беше една 2 тона по-бяло. Предвид факта, че се изискват поне 5 мин. на ден за масажиране, ние по-скоро определяме метода като неефективен. Единственият плюс е, че се изискват минимум инвестиции. Предвид скромните резултати, методър с лимонова кора се намира на последно място в списъка на домашни рецепти за избелване на зъби.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Домашни рецепти за избелване на зъби
Article Name
Домашни рецепти за избелване на зъби
Description
Избелващи ленти - приложение, начин на използване и краен ефект от избелването. Избелване със сода - положителен или отрицателен ефект. Как правилно да използване избелваща паста и лимонова кора.
Author
Крепко Здраве