Здравословно хранене - съвети

Излишни килограми – как да ги свалим лесно

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Здравословно хранене при отслабване
  • Проблемите с излишни килограми
  • Съвети за бързо отслабване

Ако вие сте започнали да си задавате въпроси като Какво е здравословно хранене? Как да се храним здравословно? Кои храни са здравословни?, значи сте осъзнали, че е време за промяна. Съвсем малки, но на място промени в храненето и  начина на живот могат да ни помогнат да намалим излишните килограми. Ето и списък с 10 важни неща, които всеки вманиачил се да премахне излишните килограми трябва да знае:

1. Не трябва да се пропуска нито едно хранене

Здравословно хранене - съвети
Здравословно хранене – съвети

Ако пропуснем закуската ще пропуснем приемането на доста калории, но за жалост пропуснатото ще бъде наваксано от тялото по време на обеда. Когато се закусва се намаля желанието ни за употреба на високо калорични продукти. Също така при пропускане на хранене се забавя обмяната на веществата, което затруднява преработването на храната от организма.

2. Два пъти седмично практикуване на вегетарианство

Използването на такъв вид диета намалява обема на талията. За отслабване не е задължително да се практикува стриктна вегетарианска диета. Два пъти в седмицата е напълно достатъчно вместо месо да се употребяват само зеленчуци.

3. Ядене на по-ниско калорични храни

Бързо премахване на излишните килограми
Бързо премахване на излишните килограми

Заменете консумацията на обикновенните продукти с такава на по-ниско калорични, без да променяте количеството.

4. Не се лишавайте от твърде много калории

За да не се забави обмяната на веществата в организма, не трябва да се прекалява с лишенията от калории

5. Избягвайте междинните хранения

Не трябва между отделните хранения да се консумират вафли, чипсове, кроасани. Те могат да бъдат заменени с плодове или зеленчуци.

6. Танцуване

Танците са перфектно занимание за малки и големи за изгаряне на калориите. Затова вместо да засядате пред телевизора с часове, е по-добре да танцувате.

7. Обръщайте внимание и на подправките

Не използвайте високо калорични подправки като майонеза и масло, те могат да бъдат заменени с горчица и лимонов сок.

8. Бавно хранене

За изпращане на сигнал в мозъка за насищане на организма на стомаха са му нужни 20 минути. Затова при бързо ядене не давате възможност на организма си да разбере, че не е гладен вече. При по-бавно ядене е сигурно, че поемате и по-малко храна.

9. Ядене на малки порции

Следете калориите които приемате. Ако регулирате размера на порциите си и се придържате към 1650 калории за жени и 2000 калории за мъже, то вие ще влезете в нормите.

10. Не яжте през нощта

Яденето през нощта е важна пречка за нашите опити да отслабнем. Планирайте храненията си така, че да не ви се прияде през нощта. Ако това се случи – хапнете пресни плодове или зеленчуци. Премахвайки бисквитите, кроасаните и чипсовете от нашето меню много скоро ще доведе до възвръщане на нормалния тонус на нашето тяло.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Излишни килограми - как да ги свалим лесно
Article Name
Излишни килограми - как да ги свалим лесно
Description
Бързо отслабване чрез правилно хранене, вегетарианство и по-ниско калорични храни. Как бързо и лесно да премахнем излишните килограми с правилно хранене
Author
Цветелина Стефанова