Как да спим спокойно в летните месеци

Как да спим спокойно през лятото

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

За много хора  е истинско предизвикателство. Ако комфорта се е превърнал в мит, нощите могат да бъдат низ от безкрайно въртене съчетано с чести пробуждания. Непробудният сън изисква някои малки приготовления. Следването на указанията по-долу, би увеличил шанса за спокоен сън.

Как да спим спокойно в летните месеци
Как да спим спокойно в летните месеци

Подгответе удобно легло. За горещите летни месеци бихме препоръчали да се избират памучни спални чаршафи. Съчетанията на памук с полиестер също са приемлив вариант. Нека възглавниците бъдат по-ниски и широки. Ако се пробудите през нощта, обърнете възглавница. Обратната и страна би била по-хладна.

Температурата на стаята е от огромно значение. Оставете климатикът да работи на подходяща температура или използвайте вентилатор за тази цел. Запомнете, че въздушната струя не бива да е насочена към вас. Като алтернатива за разхлаждане може да ползвате разтвор от вода и спирт. Разтворът се втрива в тяло и при изпарението си, той спомага за по-бързото охлаждане на тялото.

Ако имате възможност, спете на приземен етаж. Жегите през деня правят поддържането на подходящи  температурите във високи етажи трудно. На приземните етажи разликата е огромна. Избягвайте пиенето на течности съдържащи кофеин преди лягане. Кофеинът увеличава кръвното налягане и това кара хората да чувстват топлината по-силно.

Обърнете внимание на спалното бельо. По подобие на първия съвет, ние бихме ви препоръчали да избере памука. Непробудният сън през лятото изисква тялото да бъде в дрехи или спално бельо, което го поддържат хладно. Спането с потник, тениска или памучна нощница със сигурност е по-добрият вариант отколкото да се спи гол. Още повече, че ако спите голи вариантът за лятна настинка се увеличава неколкократно.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Как да спим спокойно през топлите летни месеци
Article Name
Как да спим спокойно през топлите летни месеци
Description
Как да спим спокойно и непробудно през горещите летни месеци. Подобряване на спането през горещите летни месеци. Здравословен наръчник
Author
Цветелина Стефанова