Микроби у дома - къде да ги търсим?

Микроби у дома – къде да ги търсим?

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Хигиена е дома
  • Къде у дома има най-много микроби?
  • Хигиена в коридора и банята

Ако сте решили да подобрите хигиената у дома и сте обявили война на микробите, то следните съвети биха били много полезни. Добре е да знаете, че микробите предизвикват ред алергични реакции и усложнения. Според изследванията на американските специалисти банята е най-застрашаваща за здравето ни в нашия дом, те са съставили и публикували списък с най-вредните за нашето здраве места у дома.

Микроби у дома - къде да ги търсим?
Микроби у дома – къде да ги търсим?

На първо място те са сложили банята, ако четките за зъби са сложени близко до мивката опасността се увеличава многократно. Според учените на 1 кв. см. от нашата мивка се разполага колония средно от 1 милион микроби. Това е и причината те да съветват нашите четки за зъби да се държат колкото се може по-далече от нея. Ако сте решили да подобрявате хигиената на четка за зъби, банята определено не е най-добрият вариант. Въпросът къде да търсим микробите отпада, понеже се оказва, че те са навсякъде в банята. Това определя банята като помещението, в което има най-много микроби у дома.

На второ място в списъка излиза коридорът, където оставяме обувките си. Според специалистите дори да измием обувките си, предимно върху тяхната подметка остават финни частици от прах и мръсотия. Те могата да доведат до силна алергична реакция. Поради тази причина поддържането на чистотата в коридора изисква да държим обувките си в специални шкафове или извън нашия дом.

Третото място е отредено на хладилникът и на кухнята. Изследванията са категорични, че до натравяне с храни може да се стигне и чрез неправилно охлаждане и замразяване на продуктите. Най-опасно е да се замразява храна, която току що е свалена от котлона, като в този случай охлаждането става неравномерно, което води до благоприятни условия за размножаване на вредните бактерии. Хигиената на хладилника изисква неговите вътрешни и външни повърхности да за почистват поне веднъж седмично, а веднъж на 2 месеца камерата трябва да за размразява и почиства.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Микроби у дома - къде да ги търсим?
Article Name
Микроби у дома - къде да ги търсим?
Description
Къде у дома има най-много микроби? Поддържането на чистотата в коридора и банята.
Author
Цветелина Стефанова