Най-опасните страни по света за туристите

Най-опасните страни по света за туристите

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Най-опасните страни по света за туристите
Най-опасните страни по света за туристите

В изготвената класация за най-опасните за туристите страни по света на челно място застава Тайланд. Тази класация е изготвена на база на 60 000 застрахователни иска. Застрахователните агенти смятат, че именно в Тайланд туристите стигат до хранителни натравяния, попадат в аварии или биват окрадени. Друг рисков фактор е пътното движение, което е от лявата страна. Липсата на практически правила за движение всяват хаос по улиците. За пълната картинка допринасят и мотористите, които достигат над 12 милиона. Статистиката също сочи, че повече от 17 000 души загиват именно по вина на мотористите при пътно-транспортни произшествия. Бум бележат също нарстващият брой сексуални престъпления и терористични актове.

   За тези които страдат от алергии, причинени особено в резултат от ухапване на насекоми, не се препоръчват посещения в страните от Карибския басейн. По тези региони има най-много отровни пълзящи и летящи насекоми. Също тук най-много къпещи се или занимаващи се с гмуркане хора са се оплакали от нападения на изключително агресивни хищни морски обитатели.

   Заплаха от малария, също и от заразяване с други паразите, които проникват в организма при къпане или пиене на вода заплашва посетителите на Южна Африка. Броят на грабежите тук също е огромен, затова се избягват пътуванията без гид, а всякакво имущество се препоръчва да се застрахова.

   В  за Европа на първо място се класира Австрия. Колкото и да ни е странно всичко си има просто обяснение и то са травмите, които се причиняват вследствие каране на ски и практикуване на други зимни спортове. Сред най-безопасните страни се нареждат Белгия, Холандия, Франция, Германия. За най-безопасна страна е призната Ирландия. С най-много дребни кражби се слави Чехия. През последните години туристическите агенции съобщават на туристите и за опасността от заразяване с кърлежен енцефалит. Заразяването е особено рисково при новите горски туристически маршрути.

   Сред негативите за Египет са споменати политическите размирици в страната, безбройните катастрофи с туристически автобуси и многото жертви на пътя. Рекорди гонят и инцидентите със злощастни гмуркачи по морското дъно.

   От 20% до 40% са рисковете за туристите от стомашно-чревни разстройства в Турция. Голяма е и опасността от пътно-транспортни произшествия.

   В Китай най-голяма опасност се крие в недобре приготвената храна, която най-често е от морски обитатели. При употребата на сурови екзотични морски продукти туристите могат да се заразят с кръгли червеи.

   Опасност за туристите в Русия крият кражбите на портфейли с документи и пари и фотоапарати. Транспорта е нередовен, а доста често произхода и качеството на храната са неустановени.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Най-опасните страни по света за туристите
Article Name
Най-опасните страни по света за туристите
Description
Кои са най-опасните места за туризум ? Класация за най-опасните страни в Европа и света. Туризум в Азия, Европа и Африка
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон