Полезни съвети за ежедневието

Полезни съвети за ежедневието

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Знаете ли, че денят може да бъде много по-добър ако следвате някои прости правила, здравето също може да бъде подобрено. Следват няколко полезни съвета, които да укрепят здравето и да направят ежедневието по-добро:

 

Полезни съвети за ежедневието
Полезни съвети за ежедневието

Повтаряйте действията на котката си. Обърнете внимание, че тя сутрин рано се протяга. Правете го и вие. По този начин, че подобрите кръвообращението и действието на стомашния тракт. Ако имате болки в гърба, то те ще отшумят.

Не пропускайте закуската. Един от най-полезните съвети сочи, че именно закуската е най-важното хранене. Ако сте фен на темата бързо отслабване, то именно закуската трябва да е началото на вашата диета. Кисело мляко, черен хляб и яйце са най-препоръчителните продукти.

Подобрете хигиената си. Знаете ли, че голяма част от хората не си мият зъбите правилно. То този начин пропускат участъци с плака или захабяват емайла на зъбите, които мият прекалено енергично. Дръжте четката за зъби по начина, по който държите химикалка и мийте поне 3 минути.

Знаете ли какво е неуробикс? Последните 5 години американските учени използват този термин за умствени задачи, които целят активирането на нови биохимични пътеки в мозъка. По този начин се увеличава концентрацията, активността и производителността.

Бъдете положителни и давайте повече, отколкото очаквате да получите. По този начин ще бъдете винаги положително настроени и отворени към света. Като се има предвид отрицателния заряд на натовареното ежедневие, всеки трябва сам да намери своя начин за глътка положителна емоция.

Набожни ли сте ? Научно изследване направено в Харвард сочи, че пациентите, които се молят оздравяват по-бързо. Разбира се, тук се набляга на подсъзнателната настройка за положителен изход от определена ситуация.

Един интересен съвет за ежедневието казва, че продукти като чесън, лук и праз действат положително на нервната система, кръвообращението, сърдечната дейност и кръвното налягане.

Чаша червено вино на вечеря ? Звучи добре нали ? Многобройни изследвания сочат, че до 1 чаша червено вино на  ден е полезна. Полифенолите, които се съдържат във виното, зеления чай и маслините намаляват риска от рак на белите дробове. Препоръчителни са и за пасивните пушачи.

Грижете се за костите си. Поемете дневната дажба калции от обезмаслено кисело или прясно мляко. Сирената и кашкавалите също за добър вариант. Имайте предвид, че след 30г. имате нужда от поне 200 мг. мляко на ден.

Ягоди, малини и къпини – всички тези плодове съдържат мощни антидоксанти, които освен, че помагат за изхвърлянето на токсичните вещества от организма, влияят положително на общото здраве. Последните изследвания сочат, че тези плодове понижават опасността от сърдечни проблеми и рак.

Следващият полезен съвет е за любителите на лютото. Доказано, е че горещите храните съдържащи люто увеличават синтеза на андрофин. Той има мощно, почти наркотично действие, което кара човек да се чувства добре.

Един полезен съвет от хирурзи – ако ви предстои операция, то спрете приемането на жълт кантарион, гинко билоба, чесън или джинджифил поне 2 седмици преди интервенцията. Тези билки могат да предизвикат силно кървене по време на операция.

Домати против рак. Доматите са една от супер храните, които понижават риска от рак и активно противодействат на раковите образувания. Съдържат големи количества витамин “С”, които се запазва дори след термична обработка.

Как да избегнем стреса ? Една от основните причини за стрес е ниските нива на кръвна захар. Най-лесният начин да ги избегнете е да се храните често и на малки порции. Ефектът би бил по-добър ако при всяко хранене изпивате по чаша билков чай. Бананите и другите цитрусови плодове пък ще увеличат синтеза на сиротонин, които пък е причина за още положителни емоции.

Друг полезен съвет за ежедневието сочи, че се нуждаем от поне 90мг витамин “С” на ден. За да си го набавите трябва да изядете поне 1 лимон, 2 портокала, 1 киви или 1 гуава.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Полезни съвети за ежедневието
Article Name
Полезни съвети за ежедневието
Description
Как да направим деня по-добър и да подобрим здравето? Полезни съвети и правила за премахване на стреса и елиминиране на рак или ракови образувания. Здравословно хранене и хигиена
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон