Здравословно хранене и крепко здраве - полезни съвети за домашни условия

Полезни съвети за по-добро здраве

Спортуване

За вас избрахме следните интересни материали:

Здравословно хранене и крепко здраве - полезни съвети за домашни условия
Здравословно хранене и крепко здраве – полезни съвети за домашни условия

 

За почитателите на здравословното хранене и крепкото здраве сме подготвили няколко кратки и полезни съвета, които да се прилагат в домашни условия. Изпълнението на всеки един от тях е предпоставка за за по-добро здраве, физическа и психическа кондиция.

Обръщали ли сте внимание какво прави домашният любимец, когато се събуди ? Правете същото, защото природата го изисква! Сутрешната гимнастика е чудесен начин да подобрите кръвообращението, храносмилането и схващанията.

Не пропускайте закуската. Здравословната закуска трябва да бъде старта ви за всеки ден. Тя трябва да е богата на фибри, зърнести храни, плодове, мляко, сирене и яйце. Препечената филийка би била идеален придатък към цялата тази картинка.

Мийте зъбите редовно. Тази процедура трябва да трае не по-малко от 2 минути. Голяма част от хората не знаят как точно да мият зъби и нараняват венците и устната кухина. В този смисъл е добре да изберете четка с по-мек косъм и да миете зъбите с прави и въртеливи движения във всички посоки.

Поддържайте мозъка в кондиция. Игри като решаване на кръстословици и судоко са идеален вариант. Хората, които ги практикуват по-чести свеждат наполовина опасността от заболявания на мозъка като например Алцхаймер.

Живей в хармония със себе си и околните. Стреми се да даваш повече, без да мислиш за вземане. Хармоничното начало ще наложи баланс и в един момент ще получи всичко, които си дал или ти е необходимо.

Знаете ли кои са най-мощните антидоксанти ? Отговорът е лесен – чесън, лък и праз. Всички тези зеленчуци съдържат повече полезни вещества от измислените до сега лекарствени препарати.

Чаша вино, зелен чай или поне 5 маслини на ден. Това е сигурна рецепта, чрез която за намалите с над 40 % опасността от рак на гърдата. Препоръчително е да редувате изброените всеки ден.

Мислете за костите. След прекрачването на 30-те, нивата на калции в организма спадат. Това прави костите по-чупливи. Ако искате да ги запазите по-дълго увеличете млякото и млечните продукти. Ако е необходимо може да се посъветвате с лекар и да вземате допълнително витамини.

Към групата на много добрите антидоксанти спадат ягодите, боровинките и малините. Добър начин да се намалите риска от рак или сърдечен удар е да консумирате по няколко плода на ден.

Знаете ли какво е ендрофин ? Това са невротрансмитери, които се произвеждат в мозъка и които служат за намаляване на болката. Те ви карат да се чувствате по-добре и имат почти наркотично действие. Можете да увеличите синтеза им чрез горещи и пикантни храни съдържащи люто.

Не бъдете маниак на тема бързо отслабване. Хранете се редовно и увеличете спорта. Можете да посещавате близката зала или парк където да потичате известно време. Една добре балансирана диета съчета с извършване на физическа дейност би била дала видим резултат много по-бързо.

Заложете на доматите. Когато става дума за супер храни, доматите заемат достойно място в списъка. Те дават на организма достатъчно количество хранителни вещества и са можещ антидоксант. Борят се успешно с раковите клетки. Доматите са полезни както свежи, така и готвени.

Повече вода през деня. Постарайте се да пиете не по-малко от 2 литра чиста вода през деня. Тук не става дума за обичайните газирани напитки или сокове, а чиста изворна или минерална вода. Количеството се равнява на 10 чаши дневно.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Здравословно хранене и крепко здраве - полезни съвети за домашни условия
Article Name
Здравословно хранене и крепко здраве - полезни съвети за домашни условия
Description
Бързо отслабване със здравословно хранене - полезни съвети. Как да си набавим достатъчно антидоксанти от плодовете, зеленчуците и млечните продукти
Author
Цветелина Стефанова