Причини за наднормено тегло

Причини за наднормено тегло

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Наднорменото тегло продължава да бъде един от най-сериозни проблеми на обществото ни. За жалост то постепенно придобива характер на епидемиям, а броят на хората с наднормено тегло се увеличава неконтролируемо. За да избегнат този проблем, хората се подлагат на различни процедури, диети, спортуват усилено и т.н. Първата стъпка обаче определя причините за излишните килограми.

Причини за наднормено тегло
Причини за наднормено тегло

Причините за наднорменото тегло могат да бъда от най-различен характер. Сред тях като основни се оформят начина на живот, начина на хранене и не на последно място се прави директна връзка между наднорменото тегло и човешката психика.
След като веднъж е уточнена причината за натрупването на излишните калории е редно да се пристъпи към постепенното изключване на причините една по една. Предлагаме на вашето внимание някои прости и лесни правила, които биха ограничили излишните калории идващи от приготвянето на ежедневната храна.

Първото нещо, на което си струва да се обърне  внимание е ползването на посудата – тенджери и тигани. Препоръчително е ползването на съдове с незалепващо покритие. Чрез тях вие ще намалите до минимум използването на мазнина при термичната обработка на храните.

Те са изключително полезни и иновативни понеже се изключва или свеждат до минумум употребата на допълнителни мазнини от животински или растителен характер. Желателно е пърженето и пържените храни като начин на приготвяне е добре да се замести с печене , варене или задушаване.

Добре е да се ограничат мазнините и захарта. Салатите могат да се приготвят е малко количество зехтин, а в кексовете може да добавят сушени плодове и така да се получат същите вкусови качества като при захарта.

При печене на месо не е задължително то да се полива с мазнина, добър заместител е бульона или виното. Целта на всичко това е да се сведе до минимум консумирането на мазнини. Освен олиото , постарайте се и да подбирате по-крехки меса – пилешко или риба са много добър избор.

Друг успешен подход е консумирането на нискомаслени или обезмаслени млечни продукти. Наднорменото тегло може да се контролира много успешно с обезмаслени млека ( пресни и кисели ) , сирена и т.н.

Помислете кога и как се храните. Ако когато се храните на лице са маса, стол и чиния, то най-вероятно вие не сте фен на така наречените фаст фуудс. Ако се храните здравословно, това опасността да поемете 1000 калории с пакет чипс или сандвич от близкия магазин е почти нулева. Ако е необходимо, помислете и за диета за отслабване предписана от лекар специалист. Не забравяйте и спорта. Той е неизменна част от здравословния живот.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Проблеми с излишните килограми - как да се справим бързо и лесно
Article Name
Проблеми с излишните килограми - как да се справим бързо и лесно
Description
Наднорменото тегло е най-опасното болестно състояние на десетилетието ни. Научете как лесно и бързо да се справите с този проблем.
Author
Цветелина Стефанова