Разпространение на вируси и бактерии чрез допир

Разпространение на вируси и бактерии чрез допир

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Разпространение на вируси и бактерии чрез допир
Разпространение на вируси и бактерии чрез допир

 

Темата за вирусите и тяхното разпространение винаги е била обект на сериозни дискусии. Поради многото изказани теории в медиите , вероятно повечето от хората , започват да обръщат по-сериозно внимание на предупрежденията. Може би хората , които си мият ръцете или ползват мокри кърпи след посещение на обществени места , вече не са обект на странни и изучаващи погледи.

Обект на нашата тема са личните вещи и тяхното третиране. При пътуване в рейса, посещение на кафене или магазин обикновено личните вещи се поставят на най-удобните места – били те чанти, ръкавици , чадъри и т.н.

Необходимо е да се замислим на какви места ги поставяме. Обикновено чадърът е закачен за някоя прашна и мръсна седалка в рейса, а пълната чанта с продукти услужливо си почива на земята и т.н. Изводът , който можем да си направим е ,че не е досататъчно да си пазим ръцете чисти , когато не обръщаме достатъчно внимание на личните си вещи .

Какво знаем за вирусите и бактериите ?
Какво знаем за вирусите и бактериите ?

При допир с мръсни предмети и повърхности могат да се предизвикат различни алергични реакции по кожата, очите , уши , устните и т.н. Дразнителите, причиняващи алергии в най-общия случай се наричат алергени. Почти всяко вещество може да предизвика определен тип алергична реакция, но най-често срещаните алергени са цветният прашец, прахът, определени видове метали (особено никел), някои козметични
продукти, козината на някои животни, ухапвания и ужилвания от насекоми, голяма част от често употребяваните лекарства (пеницилин, аспирин, кодеин и т.н), храни, консерванти, оцветители и други вещества, прибавяни към храните, химикали, които влизат в състава на сапуните и праховете за пране.

Химическите алергии могат да се предизвикат и от замърсяване на въздуха, вещества, отделяни при горенето на газ, петрол или въглища, формалдехид, хлор, фенол, въглеродна киселина, инсектициди, дезинфектанти, бои, лакове за коса и препарати за домакинско почистване и т.н. Затова е препоръчително ръцете да се мият редовно или ако това не е възможно да се почистват с мокри кърпи .


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Разпространение на вируси и бактерии чрез допир
Article Name
Разпространение на вируси и бактерии чрез допир
Description
Вирусите и тяхното разпространение. Допир с мръсни предмети - различни алергични реакции. Алергии и алергени. Как да се предпазим?
Author
Цветелина Стефанова