Себорея видове причинители съвети и лечение

Себорея видове причинители съвети и лечение

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Що е себорея

Себорея видове причинители съвети и лечение
Себорея видове причинители съвети и лечение

Себорея – това е вид кожна болест , характерно за която е нарушеното отделяне на мастна секреция . Причините за поява на себорея могат да бъдат много и разнородни – нарушена функция на половите жлези , проблеми с нервната система , нарушена обмяна на веществата , различни заболявания на черния дроб и т.н. Най-често засяганите от себорея зони са : лице , чело, нос , брада , окосмени части на главата и тялото , гърдите и слабините . Засегнатата кожа е с увеличена чувствителности и податлива на различни инфекции .

Видове себорея
По отношение на основните си показатели себореята може да се раздели на два вида : мазна и суха .

Мазна себорея – най-често тази разновидност на себорея поразява кожата на лицето , окосмената част на главата и гърдите . При нея се забелязва увеличено отделяне на кожна мазнина в течен вид . Поразената кожа постепенно придобива вид на портокалова кора .

Суха себорея – при нея в зоните на поразената кожа се появят кръгли розови петна , повърхостта, който е покрита с белезникави люспи .В някои отделни случаи е възможен преход от един вид себорея към друг или появата на смесена форма .

Съвети при мазна себорея – в този случай препоръчително е да се спазна строга диета , ограничаваща мазните храни , както и тези – богати на въглехидрати и наблягане на здравословен живот . Желателно е напълно да се изключи консумацията на алкохол . Ако се налага лекуване с медикаменти , нека това става само след изрично предписание от лекар дерматолог . В домашни условия , можете да си помогнете като наблегнете на хигиената , като измивате поразените участъци от кожата с антибактериален сапун.  Би било добре да се опита да се смени установения стереотип и цел избягване на стреса в ежедневието.

Съвети при суха себорея – в този случай е необходимо да се ползват мазни и / или подхранващи кремове , брилянтин и селениум сулфид . В някои случай би могло да се предпишат противозачатъчни хапчета , които действат на хормонална основа .

Диета и основни приципи на хранене при себорея
При наличие на този вид заболяване на кожата , трябва да се наблегне на вегетарианска храна , млечни и растителни продукти , плодове и зеленчуци , съдържащи витамин А . Препоръчително е да се изключи тлъстата храна , сладко , солено , пикантни или дразнещи храни . Напълно се забранява косумацията на рафинирани масла , алкохол и цигари .

Уринотерапия при себорея
Уринотерапията е ново и изключително силно средство за борба със себореята . Процедурите се свеждат до втриване на топла урина в корените на добре измита и подсушена коса . След това се поставя шапка и по този начин се престоява около половин час . Следва щателно измиване на косата с топла вода . С този тип лечение , според водещи хомеопати у нас , се гарантира премахване на себореята до месец .


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Себорея - видове себорея, причинители и лечение
Article Name
Себорея - видове себорея, причинители и лечение
Description
Себорея и видове себорея. Съвети при мазна и суха себорея. Хранене и диети при себорея. Уринотерапия при себорея.
Author
Цветелина Стефанова