Скуош – най-здравословният спорт според американците

Скуош – най-здравословният спорт според американците

Спортуване

За вас избрахме следните интересни материали:

 Скуош – най-здравословният спорт според американците
Скуош – най-здравословният спорт според американците

 

Наскоро авторитетното списание FORBES публикува изнесен доклад на тема „ Най-здравословен спорт „ . Спортове от различни категории бяха оценени по сърдечна дейност при практикуване, гъвкавост, сила за практикуване , издружливост и не на последно място опасност от травми и наранявания . Оказа се , че играта скуош събира общо 22 точки и застава начело на класацията . Останалите спортове са както следва : гребане, алпинизъм, плуване, ски, баскетбол, колоездене, бягане, петобой и бокс . Изнеслият доклада Nill Santelmann подчертава , че спортовете в по-задни позиции са с увеличен риск от спортни травми и други трайни наранявания .

Той съветва желаещите да се пробват в спорта , да си изберат спортове от челните места . Подредбата на спортовете по скалата е консултирано с експерти от различни области – треньоти ,лекари физиолози и т.н. Всички те са на мнение , че практикуването на скуош има благоприятен ефект върху сърдечната дейност , и работата на дихателните органи , освен това увеличава гъвкавостта и заздравява гръбните и коремните мускули .

Що е скуош ?

Скуош е игра , която се играе в затворено помещение . В играта се използват както стените , така и подът . Правилата на играта позволяват участите на двама или четирима играчи . Целта на играта е топката чрез рикушет в страничните или задната стена, да се изпрати към предната . Разиграването продължава докато някои от играчите не допусне грешка или не се отсъди нарушение .


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Скуош – най-здравословният спорт
Article Name
Скуош – най-здравословният спорт
Description
Скуош - практикуването на скуош. Как да играем скуош? Как да подобрим сърдечната дейност и работата на дихателните органи ?
Author
Цветелина Стефанова