Как да спрем цигарите

Спиране на цигарите правилна вътрешна мотивация

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

В прецеса на спиране на тютюношушенето ( спиране на цигарите ) има два изключително важни психологически момента, на които често се не се обръща достатъчно внимание от желаещите да се отърсят от този порок – желание и решение.

Желание : вие искате да спрете цигарите
Решение : вие решавате да премахнете тютюнопушенето

Как да спрем цигарите
Как да спрем цигарите

За да се откажете от пушенето, първо и основно трябва да имате желание. Вероятно голяма част от хората се замислят над темата. Причините могат да бъдат много и
различни, като се започне от цената на цигарите и се стигне до здравословните последици и пагубното влияние върху организма. Ако у вас има известна доза желание , то значи вероятно е време желанието да се трансформира в решение за пълен отказ.

Правилната вътрешната мотивация е обикновено момента, които убягва от хората които са поели по пътя на спиране на цигарите. Неизчерпаем източник на правилна вътрешна мотивация е вярата в себе си. Примерите за ефекта на мотивация са повече от ясни – ако я няма опасността , че може да паднете от дървото, на което се катерите , то вие няма да сте мотивирани да внимавате. Приложено в нашия случай , ако у вас я няма вярата , че едно спиране на цигарите ще доведе до по-добър живот,

Казано по друг начин , мотивацията е основния двигател в процеса на спиране на цигарите, мотивацията – желанието да се превърне в решение. Всички тези фактори формират вътрешната нагласа у човек. Те са неразривно свързани, появяват се като отделни симптоми, комбинират се в и крайна сметка дават краен резултат.

Важно е да се осъзнае кое точно поражда желанието да се откажат цигарите и в последствие то мотивирано да се превърне в решение. Единствено силно мотивираните ще имат възможност да погледнат света от страна на не пушачите.
За да бъде положителен крайния ефект , всеки човек сам или с чужда помощ трябва да прекрачи границата на съмнението и убеждението.

Съмнение – “ може би мога да откажа цигарите – може би немога да откажа цигарите”
Убеждение – “ / вяра , прицип / – това е състояние на ума, лишено от всякакво съмнение. С други думи вярата е да можем да кажем – “ да, това е така “.

Важен критерии за тази стъпка е да се определи, кое е най-доброто за вас , като човек. Ако се пропусне този положителен мотиватор, и пушенето продължи се рискува крайния ефект на цялото начинание. Това, на което залагат различните програми за спиране на цигарите е именно подсъзнателното отключване на положителните мотиватори и
органичаване на отрицателните. Целта е по един или друг начин да се намери опорната точка , това което би ви накарало да се мотивирате достатъчно добре. Изброяването на различни причини е добра идея, като не се има предвид логиката им , понеже за хората които възприемат нещо ( вярват в него ) логиката няма значение .


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Спиране на цигарите правилна вътрешна мотивация
Article Name
Спиране на цигарите правилна вътрешна мотивация
Description
Мотивация за спиране на цигарите. Как да прекрачим границата на съмнението и убеждението? Пълен отказ от тютюнопушенето
Author
Цветелина Стефанова