Супер храни против главоболие

Супер храни против главоболие

Справочник

Главоболието е често срещано явление, което засяга огромен брой хора поне веднъж месечно. Когато то се появи в лека форма, обикновено отшумява от само себе си или след приемане на някакви лекарствени средно. Когато обаче главоболието е силно, то има някаква причина и лекарската намеса е препоръчителна.

Супер храни против главоболие
Супер храни против главоболие

Причините за главоболието могат да бъда много и разнообразни. Болката може да обхване един или няколко участъка. Последващи действия се взимат единствено след консултация със специалист понеже неправилното третиране на един симптом може да доведе до появата на друг.

 Истината е, че има няколко храни и напитки, които могат да се борят и предотвратят главоболието още в началния му стадии. Ето няколко примера:

 Кафе – сутрешното кафе действа не само събуждащо и ободряващо, но може да премахне начални симптоми на главоболие. Напитката се ползва от векове като хомеопатично лекарство. Кафето има пряк ефект върху кръвоносните съдове и действа добре при главоболие причинено от алкохол. Все пак е добре да се знае, че то е диуретик и многото кафе може да доведе то обезводняване на организма. Добре е кафето да се комбинира с чаша минерална или трапезна вода.

 Кисело мляко – в случаите на пулсираща болка може да опитате да я  с кисело мляко. За да функционира, мозъка се нуждае от калции, а в млякото има достатъчно количество от този елемент. Другите съставки пък подобряват метаболизма и регулират кръвното налягане

 Морски храни – те са богати на вимат “Е” и се борят с главоболието като регулират нивата на естрогените в тялото. Препоръчителни са периодите на менструация. Подобряват движението на кръвта в тялото и по този начин насищат мозъка с повече кислород. По ваше желание може да гарнирате морските храни с различни салати или супи.

 Салата от спанак – спанакът с следващата супер храна, която не само се бори с главоболието, но и оказва положителен ефект върху цялостното здравословно състояние. Подобрява метаболизма, кръвообращението и запушването на кръвоносните съдове. Освен на салата, спанакът може да се сготвни на суша или основно ястие с месо. Разбира се добре е да потърсите крехко месо без тлъстини.

 Пикантни храни – интересното е, че в някои случаи пикантните храни могат да подразнят стомашната лигавица, но имат положителен ефект върху главоболието, особено в случаите, когато става дума за болка в областта на синусите. Благодарение на тях, назалните отвори се разширяват и водят до по-добро насищане с кислород.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Супер храни против главоболие
Article Name
Супер храни против главоболие
Description
Главоболието е често срещано явление, което засяга огромен брой хора поне веднъж месечно. Причините за главоболието могат да бъда много и разнообразни. Какво може да направим против главоболието в домашни условия ?
Author

2 thoughts on “Супер храни против главоболие

 1. M.E.C Mon Electricien Catalan
  44 Rue Henry de Turenne
  66100 Perpignan
  0651212596

  Electricien Perpignan

  This is very attention-grabbing, You’re an overly
  skilled blogger. I’ve joined your feed and stay up for in quest of more of your great
  post. Additionally, I’ve shared your site in my social networks

 2. Taxi moto line
  128 Rue la Boétie
  75008 Paris
  +33 6 51 612 712  

  Taxi moto paris

  I for all time emailed this blog post page
  to all my contacts, as if like to read it next my links will too.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон