Тройкаджиите побеждават в живота

Тройкаджиите побеждават в живота

Справочник

Да си най-добър във всичко не винаги е предпоставка да си най-успял. Някои деца винаги получават отлични оценки, докато на други все не им достига нещо. Когато порастнат ролите се сменят, именно вторите стават лидери. Тук е мястото да се запитаме защо добрият старт не е гаранция за успех в по-нататъшния живот.Психолозите дават няколко възможни отговора.

Затворник на чуждите очаквания

Тройкаджиите побеждават в живота
Тройкаджиите побеждават в живота

Желанието всичко в живота на детето да се прави за отличен се заражда още в ранното му детство. Детето расте, всички го хвалят, радват му се и то постепенно започва да се радва от своите успехи, съответно се появява и желание да прави всичко по-добре от останалите, а ако не е по силите му, то предпочита да не се захваща с него. Така детето става затворник на чуждите очаквания за неговия живот. Всички очакват само успехи от него и то не би могло да си позволи провал. Но неминуемо в живота има и провали, които са изключително неприятни, но не са достатъчен повод за депресии и изчезване на волята. Тояно това за съжаление може да се случи с отличника, тъй като той няма нужния опит в пораженията и загубите.

Когато порасне такъв човек е доста предпазлив и внимателен, не рискува да бъде лидер, а предпочита да е помощник. не може да вземе някакво решение при липса на информация. Отличникът първо анализира всичко, обмисля го внимателно, не надкрачва границите на компетентността си.

Различно е положението при тройкаджиите, които от ранно детство са свикнали с неуспеха и провалите. Всички тези неща са ги направили доста гъвкави и устойчиви психологически.

Тройкаджията рисковано се втурва в рисковани занимания, дори и извън рамките на своята компетентност, защото дори и не подозира своето незнание, докато отличникът мисли за всяка своя следваща стъпка и не се захваща с нещо, ако не знае как да го довърши. Отличникът се страхува да започне нова работа, докато тройкаджията не се страхува, че може да не „заблести”, все едно му е какво мислят останалите за него, тъй като е свикнал с това.

Експертите определят три основни качества, които правят от тройкаджията успял човек – вътрешна независимост от чуждото мнение, гъвкавост и наличие на цел.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Тройкаджиите побеждават в живота
Article Name
Тройкаджиите побеждават в живота
Description
Психология на децата . Децата и ученето. Как да предпазим децата от неуспехи. Избягване на рискови занимания
Author

2 thoughts on “Тройкаджиите побеждават в живота

 1. M.E.C Mon Electricien Catalan
  44 Rue Henry de Turenne
  66100 Perpignan
  0651212596

  Electricien Perpignan

  I’m not sure where you’re getting your info, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for excellent information I was looking for this
  info for my mission.

 2. Taxi moto line
  128 Rue la Boétie
  75008 Paris
  +33 6 51 612 712  

  Taxi moto paris

  Heya i am for the first time here. I found this
  board and I find It really useful & it helped me
  out a lot. I hope to give something back and help others like you aided me.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон