Универсална диета за 2015 година

Универсална диета за 2015 година

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

Според повечето специалисти в областта на храненето средиземноморската диета е най-добрата за хората от Стария континент. Тя се отразява добре както на хората, които просто се стремят да поддържат добра фигура, така и за онези, които искат да премахнат някой излишен килограм.

Според проучванията, тази универсална диета стимулира сърдечната дейност, кръвоснабдяването, костната система, стомашния тракт и не на последно място умствената дейност. Това налага и определянето и като диета на 2015 година.

 

Универсална диета за 2015 година
Универсална диета за 2015 година

Универсалната диета включва голямо количество плодове, заленчуци ядки, риба и морски дарове. За жителите на средиземноморието, това са все продукти, които се набавят лесно и най-важното – те са винаги пресни. За хората от тази част на света е характерно, че не прекаляват с храната, а обедите и вечерите обикновено са съпроводени с чаша вино. Подправките към храна също заемат достойно място на трапезата.

 Как да извлечем максимален ефект от диетата ?

Трябва да се отбележи, че диетата е не просто самоцел, а начин на хранене. За да извлечете максимума от тази универсална диета трябва да се следват някои елементарни правила като например процентното разпределение на храната в чинията. Ето най-често срещаният пример : половината от чиниятa е заета от салата, останалата половина се дели на още две, като в едната част има месо, а  в другата храни богати на въглехидрати, като например картофи. Това, което бихме ви препоръчали е да наблягате на белите меса, като избягвате мазните. Разбира се свинското не е забранено, но е добре то да се ограничава до 2 – 3 хранения седмично.

 Допълнителни препоръки към вашата диета:

  •  Постарайте се на всяко ядене да има зеленчуци или салата на масата
  • Наблегнете на храните богати на протеини
  • В седмичното меню трябва да присъства риба поне 4 пъти
  • Намалете до минимум мазните храни
  • Контролирайте солта
  • Пийте изворна или минерална вода
  • Избягвайте т.нар. фаст фуудс
  • Не пропускайте закуската
  • Хранете се бавно, не по-малко от 20 мин.

Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Универсална диета за 2018 година
Article Name
Универсална диета за 2018 година
Description
Универсална средиземноморска диета за 2018 - най-добрият начин за здравословно хранене през цялата година
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон