Уринотерапия приложение в домашни условия

Уринотерапия състав , приложение и съвети

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Урината се състои от 95 % вода, 2,5 % урея, а останалите 2,5 % са смес от минерали, соли, хормони и ензими . Само уреята , съставката на която е кръстена урината , може да бъде противопоказна , когато се смеси с кръвта . Трябва все пак да се има предвид, че проблема не е фатален , понеже след поглъщане на урината , тя не влиза веднага в директен контакт с кръвта . Урината е стерилна и това прави на практика уринотерапията изключително полезен метод .

Уринотерапия приложение в домашни условия
Уринотерапия приложение в домашни условия

Една от най-важните функции на черния дроб е дезинтоксикация на кръвта. Той премахва токсичните съставки от кръвта и ги съхранява в жлъчния мехур .След като кръвта бъде “ почистена “ тя се влива в бъбреците . Най-важната функция на бъбреците се състои в балансирането на всички елементи в кръвта. Те премахват излишната вода и елементите , които са в повече и ги изхвърлят под формата на урина. Една по-специфична задача на бъбреците е премахването на неизползваните ензими от кръвта , с това се пести значително количество енергия и по-лесно се възтановява баланса в кръвта .

Уринотерапия – съвети
Уринотерапията има много лечебни характеристики с положителен ефект при голям брой заболявания. Например смес от картофи , сяра на прах , смесени с топла, престояла урина помага срещу косопад. Системното втриване на тази смес по кожата на главата значително намалява загубата на коса , а в някои случа дори спира този процес напълно .

Какво може да причини болки по тялото ? 

Болки по тялото
Болки по тялото

Болките по тялото са широко разисквана тема. Основните признаци са усещане за скованост, свръхчувствителна кожа – всеки допир причинява неприятно усещане, болки в мускулите или ставите. Причини за подобно състояние може да са много и разнородни. Сред основните биха могли да се причислят грип или начален стадии на заболяването, настинка, мускулна треска след усилена тренирка или друг вид физическа дейност, слънчево изгадяне или скованост от неправилно спане например.

 Ако имате съмнения, че причина е грип, е добре да се обърнете към лекар веднага. Грипът е заразна болест, която се явява като изолиран случай или повсеместно. Най-често срещаният начин на предаване е от болен човек чрез пръски, кашляне, кихане и т.н. Добре е да се знае, че инкубационният период на болестта е между 1 и 5 дена. Това би ви помогнало да се ориентирате по-лесно за предисторията на болката.

 Болките по тялото могат да бъда причинени и от настинка. Това е острият вирусен назофарингит. Като най-чест причинител на настинка се определят  риновирусите и коронавирусите. Сред най-често срещаните симптоми са болки по цялото тяло, гърлото и ушите. Като вторичен ефект на лице са кихане, кашляне, цялостна умора, отпадналост, неразположение, главоболие и липса на апетит.

 Тренирали сте усилено и сега усещате болки по тялото. Не се плашете, това е нормално! На практика това се нарича мускулна треска, а тя е добре позната на всички трениращи активно. Болките след тренировка могат да отшумят между 24 и 72 часа след тренировка. Ако сте от скоро в спорта, бихме ви препоръчали да изпиете един аспирин непосредствено след самата тренировка.

 Ако ви предстои излагане на пряка слънчева светлина е добре да се вземат превантивни мерки. В днешно време в специализираните магазини могат да се намерят огромен брой слънцезащитни кремове и млека. Ако отивате на плаж за първи път през годината е добре да потърсите крем с фактор над 30. По този начин, ще избегнете неприятните болки и сърбежи по цялото тяло.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Уринотерапия - състав и съвети
Article Name
Уринотерапия - състав и съвети
Description
Вътрешна и външна уринотерапия. Състав и съвети за уринотерапия. Функция на черния дроб и бъбреците.
Author
Цветелина Стефанова