Хранене през есента – основни правила

Хранене през есента – основни правила

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

Въпрос : Какво означава хранене през есента и трябва ли да променя хранителните навици през този сезон ?

Отговор : Да, смяната на сезоните изисква определеня смяна на хранителния режим и навици. Различията в сезоните имат доказан ефект върху циркадните ритми. Всъщност изследванията показват, че има цяла група от гени, които се влияят пряко от тези ритми, което пък от своя страна може да доведе до промени в теглото, общото физическо и психическо състояние.

 Какво да променим в храненето през есента ?

 

Има няколко основни съвети относно храненето, които биха ви помогнали да запазите здравето си през есента. Сред основните е наблягването на плодове с по-голямо количество витамин “Д”. Той спомага за по-доброто кръвообращение, когато тялото неможе да си го синтезира като резултат от слънчевите лъчи. Едно от най-важните значения на този витам и укрепването на костите и костната система. Също така той има положителен ефект в борбата с някои видове ракове, както сърдечните проблеми. Препоръчва се при спазване на диети с цел бързо отслабване.

Обичате да спортувате? Бягате за здраве в почивните дни ? Това е много добре, само че има някои неща, с които трябва да се съобразявате през есента. Това е сезонът с чести промени на времето и температурите, което пък от своя страна увеличава риска от простудни заболявания. Особено грешно е след километър бягане да се седне на пейка. Тогава тялото е най-податливо и дори слаб вятър може да предизвика настинка или грип, който да ви вкара в леглото на седмица, че и повече.

Хранене през есента – основни правила
Хранене през есента – основни правила

Следете килограмите си през студените месеци ? Човек има склонност да се задържа повече време у дома и да понатрупа някой килограм през есента и зимата. Когато говорим за килограм или два проблема не е фатален, понеже това може да се навакса с по-усилени тренировки, но ако става дума за 5 или повече – значи нещо не е наред. Като се има предвид, че тялото увеличава теглото си с около един процент всяка година, тези 5 и повече килограми може да са сигнал за бъдещи проблеми. Добре е да помислите над хранителната си диета и евентуално да замените тестените храни с плодове до колкото това е възможност.

Храненето през есента изисква повече въглехидрати. Имайки предвид, че есенните и зимните дни са по-кратки, а температурите по-ниски, е напълно възможно да усетите леки пристъпи на депресия. Разбира се това не бива да ви стряска. Това, което можете да направите за себе си в домашни условия е да увеличите въглехидратите при всяко хранене. Това със сигурност ще ви помогне да се отърсите от напрежението и депресивните състояния.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Хранене през есента – основни правила
Article Name
Хранене през есента – основни правила
Description
Какво означава хранене през есента и трябва ли да променя хранителните навици през този сезон ?
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон