Царевица при начален стадий на атеросклероза

Царевица при начален стадий на атеросклероза

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Как да се предпазим от атеросклероза
Как да се предпазим от атеросклероза

Много пъти , научно е доказано , че зърната на царевицата са богати на белтъчини, въглехидрати, жизненоважни мазнини ,които намаляват лошия холестерол , натрупан в организма. Зърната съдържат още витамини, различни макро и микроелементи, нужни за нормалния и здравословен живот. Всички тези фактори спомагат за успешното използване на царевица при начален стадий на атеросклероза.

Химически анализ на зърната на царевицата доказва наличието на витамини – „ К „ , „ С „ , „ А „ и т.н. , те от своя страна са водещи елементи в борбата с канцерогенните фактори . Към положителните качества могат да се добавят още подобряване на дейността на черния дроб , предпазване от образуване на жлъчни камъни , благоприятното въздействие на храносмилателната система и ускоряване на процеса на изхвърляне на ненужнто .

Освен зърната на царевицата , във фитотерапията приложение намира и царевичната коса. Запарка от свилата успешно се прилага за успокояване на болките при различни бъбречни възпаления и бъбречни камъни, това се обяснява с факта , че царевичната коса има противовъзпалителен и диуретичен ефект. Тя се използва и при някои чернодробни възпаления и камъни в злъчния мехур. Благоприятният ефект върху храносмилателната система е отново налице.

Високото съдържание на витамин „ К „ обяснява и високота кръвоспираща способност, независимо от произхода на кървенето.Царевичната коса много успешно се прилага и при понижаването на натрупания в кръвта холестерол. Внимателното съчетаване на тази практика с подходяща диета би дала чудесни резултати върху здравословното състояние за много кратък период.

 Царевица при начален стадий на атеросклероза
Царевица при начален стадий на атеросклероза

Поради тази причина , царевичната коса намира приложение при начален стадий на
атеросклероза. До известна степен , царевичната коса убива апетита и създава у ползващия чувство на ситост. Това от своя страна може да се ползва като метод за регулиране на теглото. В някои известни научни доклади се отбелязва и добър ефект при гръбначни заболявания и трихомоназа.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
 Царевица при начален стадий на атеросклероза
Article Name
Царевица при начален стадий на атеросклероза
Description
Начален стадий на атеросклероза. Царевична коса и зърна при атеросклероза и за подобряване на храносмилателната система.
Author
Цветелина Стефанова