Активно и пасивно тютюнопушене - последици

Активно и пасивно тютюнопушене – последици

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

История на тютюнопушенето

Исторически сведения за началото на тютюнопушенето датират от преди около 5000 г.пр.н.е. Може да се твърди, че то се е практикувало в много и различни култури. Растението е открито и култивирането в Америка и е на възраст поне 5000 г. След покоряването на Америка, тютюнопушенето се разпространява по цял свят, като нова форма на забавление.

Последици от тютюнопушенето

 Активно и пасивно тютюнопушене - последици
Активно и пасивно тютюнопушене – последици

Пушенето на цигари води до ясно изразено изменение на голяма част от вътрешните органи . Най-често биват засягани тези от тях , който са пряко свързани с дихателния процес – бели дробове, сърдечно-съдова система, хранисмилателна система и т.н. Научно е доказано, че хората пушещи цигари боледуват по-често от рак на белите дробове . Основен причинител за това са канцерогенните съставки , които се отделят при тлеенето на тютюневите листа . Пристрастяването към цигарите увеличава
риска още от рак на устната кухина и храносмилателната система , също така и риска от инфаркт.

Пасивно тютюнопушене
Вдишването на тютюнев дим от хора, които не практикуват тютюнопушене, се нарича пасивно тютюнопушене. Пасивните пушачи са изложени на същите здравни рискове, като активните пушачи.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Последици от тютюнопушенето. Пасивно тютюнопушене.
Article Name
Последици от тютюнопушенето. Пасивно тютюнопушене.
Description
Каква е историята на тютюнопушенето? Откъде идва растението. Какви са последици от тютютнопушенето? Пасивно тютюнопушене - факти.
Author
Цветелина Стефанова