Атеросклероза същност рискови фактори лечение

Атеросклероза същност рискови фактори лечение

Спортуване

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

 • Коя е болестта на века ?
 • Същност и развитие на атеросклерозата
 • Рискови фактори и стадии на развитие
 • Лечение на атеросклероза

С право болестта атеросклероза си е спечели лошата слава на болест на века . В началото на века в Русия са правени опити доказващи факта , че прекомерната употреба на месо , яйца и мляко до

Атеросклероза същност рискови фактори лечение
Атеросклероза същност рискови фактори лечение

вежда до развитието на атеросклероза . Направени са редица тестове с опитни зайци , като извода е , че при тях се развиват склеротични поразжения върху кръвоносните съдове , подобни на тези при човека . Последните няколко десетилетия , атеросклерозата се разпространява широко и се превръща в една от най-честите причини за преждевременна смърт .

Същност на болестта атеросклероза

По своята същност това болестно състояние представлява процесът на образуване на кашеста маса по артериалните стени . В състава и са включени различни органични вещества , въглеводороди , различни соли и т.н. Могат да се направят изводи , че болестта атеросклероза , причинява промяна на структурата на кръвоносните съдове и довежда до невъзможност те да изпъляват пълноценно фукциите си . Болестта се развива бавно , като в началния стадий се засяга само вътрешната стена на кръвоносния съд. В по-напреднал стадий атеросклерозата причинява по-сериозна деструкция и намаляване на отвора на кръвносния съд . Резултата е смущение в кръвообращението и проблеми с оросяването , това се получава при около 50 процента стеснение на отвора .

Атеросклероза – рискови фактори

 • Тютюнопушене
 • Високо съдържание на холестерин в кръвта
 • Високо кръвно налягане
 • Затлъстяване
 • Диабет
 • Липса на движения и спортуване
 • Стресови състояния

Стадии на развитие на атеросклероза

В някои случаи хомеопатичното лечение на атеросклероза в начален стадий , или профилактика при съмения за наличието на болестта , има много ползотворен ефект . Препоръчително е да се пие чай и кафе , доказано е , че те имат характер на антидоксанти . Според някои учени пиенете на кафе , предотвратяване опасността от диабет , поради наличието на полифеноли , които предотвратяват окисляването на холестерола .

След консултация с медицинско лице и подбор на подходящ чай , може да се пие по 2-3 чаши на ден , ефекта е противовъзпалителен , целта е да се стимулира кръвообращението и до известна степен да се разширят кръвоносните съдове по крайниците . Яденето на чесън , също е сред препоръчителното . Той значително понижава кръвното налягане , улеснява протичането на кръвта и намалява нивото на холестерола в кръвта атеросклероза.

Приемането на каквито и да е медикаменти , без лекарско предписание е абсолютно противопоказно .Определени лекарстава могат да подействат разрушаващо на плаката по стените на кръвоносните съдове , вече паднала , тя продължава пътя си по кръвоносните съдове , а това би довело до много други проблеми . Препоръчително е приемането на витамин „В” , витамин „С”, както и препарати , които стимулират кръвообращението . За болния се изготвя специална рецепта за здравословно хранене и физически движения , съобразени със стадия на заболяването.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Атеросклероза - същност и развитие на болестта
Article Name
Атеросклероза - същност и развитие на болестта
Description
Атеросклероза -болестта на века. Рискови фактори, същност, стадии и развитие на болестта. Хомеопатия при атеросклероза
Author
Цветелина Стефанова