Стрес – симптоми и причини

Без стрес в ежедневието

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Стрес – симптоми и причини
Стрес – симптоми и причини

Едва ли има човек, който да не е чувал за стрес или да не е изпитвал последиците от него. За наше огромно съжалние, това явление вече се е превърнало в част от ежедневието и сравнително малко хора успяват да му устоят.

Специалистите заети с решаването на проблема или поне минимизирането на ефекта му, за момент немогат да се похвалят с устойчиви резултати. Общото заключение е, че при различните хора, стресът има различни проявления, което пък от своя страна изисква различен подход. Все пак резултатите от последното европейско изследване в областта успяват да очертаят няколко основни подхода, които дават положителен резултат при над 85% от случаите на стрес:

  • Ходете пеш – ходенето пеш поне 2 километра дневно е минималното количество физическо натоварване, от което вашето тяло има нужда. Ако имате възможност, отидете пеша на работа. Изберете маршрут през някой парк или алея.
  • Ако работното ви място е прекален далеч, запишете се на спорт. Йога, фитнес, пилатес са само няколкото възможни варианта.
  • Включете креативността си в действие. Добре разбираме, че не всяка професия позволява разгръщането на креативност, но все пак опитайте се да накарата мозъка ви да пречупи призмата. Нестандартното мислене ще даде ефект рано или късно.
  • Анализирайте състоянието си, но не го правете прекалено дълго. Специалистите казват, че заровени в непрестанни анализи за събития и факти около нас, ние рискуваме да попаднем в депресивни състояния.

Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Без стрес в ежедневието
Article Name
Без стрес в ежедневието
Description
Как да се борим със стреса в ежедневието. Лесно приложими практики, с които да намалим стреса през деня и да избегнем депресивни състояния
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон