Бели зъби в домашни условия

Бели зъби в домашни условия

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Безспорен е факта, че манията по белите зъби непрекъснато набира скорост. Има различни теории за избелване на зъби у дома, като почти всяка от тях има своите предимства и недостатъци. В настоящата статия ще разгледаме няколко основни съвета и правила за това как да поддържаме зъбите по-бели в домашни условия.

Бели зъби в домашни условия
Бели зъби в домашни условия

 

Преди всичко е добре да знаете, че няма процедура за избелване на зъби с перманентен резултат. Ако приемате храни и напитки, които лесно полепват по зъбите и образуват петна и плака, то резултата от предното избелване ще започне да бледнее след по-малко от месец. Разбира се ако внимавате с храните е възможно резултата от избелването да остане до около година. След това обикновено се намала нова интервенция. Ако четете настоящата статия след процедура за избелване на зъби, това следните няколко съвета ще ви помогнат да запазите белотата по-дълго време:

Внимавайте с консумацията на чай, кафе и червено вино. Това са основните напитки, които влияят на белотата на зъбите. И все пак ако си падате по тях, добре е да миете зъбите си непосредствено след консумацията им.

След всяко миене на зъбите плакнете устата поне по 2 пъти. В някои случаи миенето с четка за зъби не е достатъчно, за да отмие всички хранителни остатъци.

Поддържането на добра орална хигиена е решаващ фактор. Зъбите трябва да се мият поне по 2 пъти на ден. Може да използвате избелваща паста до 3 пъти седмично, през другото време използвайте стандартна паста за зъби.

Консултирайте се със зъболекар поне 4 пъти годишно. Вашият специалист ще може да ви даде най-правилния съвет при проблем със зъбите. В някои случаи, материалите за избелване на зъби в домашни условия, намерени в интернет могат да имат обратен ефект ако не се прилагат правилно.

Поддържайте четката за зъби чиста. Имайте предвид, че банята е мястото у дома с най-много бактерии, които могат да предизвикат проблеми. Купете си контейнер за четката, ако това е необходимо.

Манията по бели зъби в домашни условия започна преди около десетилетие, когато на пазара за пръв път се появиха избелващите препарати, които оформиха бързо развиващ се отрасъл за много кратко време. С течението на времето въпросните продукти и препарати се подобриха. Това наложи и промяна в определението за жълти зъби. Това, което преди около 15 години се наричаше петна по зъбите, днес е определено като жълти зъби. Мерилото се е изместило с около 2 тона нагоре към бялото. В много случаи това се постига трудно с обикновена четка за зъби, ако и вие сте на това мнение, помислете за електрическа четка. С нестандартните си движения, тоя успява да почисти зъбите с над 300% успех.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Бели зъби в домашни условия
Article Name
Бели зъби в домашни условия
Description
Бели зъби и избелване в домашни условия. Поддържане на зъбите по-бели. Процедура за избелване на зъби и поддръжане на добра орална хигиена
Author
Цветелина Стефанова