Болки в стомаха следствие от нерви или стрес

Проблеми със стомаха – резултат от нерви или стрес

Здравни съвети

Проблеми със стомаха – болки, тежест и газове

Научно е доказано , че голям процент от хората в днешно време са податливи на ерозия на стомаха . Гастроентеролозите ( специалистите в тази област ) наричат това явление язва . На практика този тип болестно състояние не е страшно , стига да му се обърне внимание в един начален стадий . От язва могат да бъдат поразени както стомаха , така и дванадесетопръстникът . Напрежение или болка в стомаха не означава непременно поява на язва , а по-скоро е тревожен сигнал . Ако нещата не спрат до тук , а се появят по-сериозни болки , киселини , гадене и т.н. се препоръчва посещение при лекар .

Някои по-общи характерни особености на действаща язва са :болки в стомахазапочващи около 45 мин. след хранене болки в дванадесетопръстника след около 3 часа след хранене.

В този случай е необходимо да се потърси дразнителят . Той може да бъде както физически , така и психически , а именно – нерви , нервно напрежение , стрес или по-голямо количество стомашен сок . Напълно достатъчно е човек леко да се изнерви , за да се увеличи синтеза на стомашен сок . От това най-много страда лигавицата на стомашния тракт .  Първоначално се образува малка рана , която постоянно се увеличава от въздействието на стомашните сокове , докато накрая се образува язва .

 

Проблеми със стомаха - резултат от нерви

В повечето случаи , всеки има възможно да си помогне сам за предотвратяване на появата на ерозия в стомаха . Необходимо е да се избягват ( до колкото е възможно ) нервните напрежения . Ако дадена стресова ситуация продължава повече от нормалното се препоръчва консумация на пресни плодове . Следващото нещо е придържане към здравословен тип на хранене . Добре е да се намалят газираните напитки и цигарите . Трябва да се избягват пикантни , много студени или много топли храни .

Лечение на болки в стомаха

Мед и пчелни продукти за увредена стомашна лигавица . Доказано е , че при наличие на раничка в стомаха ( язва ), е много благоприятно консумирането на мед . Наранената стомашна лигавица най-бързо се възстановява именно от пчелни продкти . В някои случаи е възможна появата на болки в стомаха след консумация на мед . Причина за това е наличието на голямо количество захар и органични киселини в пчелните продукта . В този случай медът се разрежда с топла вода 1:2 .

Още по темата

Summary
Болки в стомаха следствие от нерви или стрес
Article Name
Болки в стомаха следствие от нерви или стрес
Description
Нервите и стресът могат предизвикат стомашни проблеми. Гадене, киселини, увеличен синтез на стомашен сок и неспокоен сън са само някои от признаците.
Author
http://krepkozdrave.com/състояние-на-депресията-и-общото-здра/