Домашни рецепти при болки по краката

Болки по краката

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

Домашни рецепти при болки по краката
Домашни рецепти при болки по краката

Вероятно няма човек, които да не е страдал от болки по краката. Причините могат да бъдат много и разнообразни, като се почне от преуморяване, навяхване, изкълчване, друг вид физическа травма или подагра. Разбира се подагра е сериозно заболяване и се случва по-рядко. В днешно време причините за болки в краката са доста по-тривиални и лесно могат да бъдат излекувани с домашни средства.

 Като се има предвид, че краката са крайниците, на които ходим и те поемат голяма част от тежестта при почти всяко движение, лесно може да се обясни тяхната умора. В стресови ситуации свързани с по-голямо физическо натоварване, обикновено краката са тази част от тялото, която първа  сигнализира за умора.

 За щастие има някои ясни показатели, по които лесно да се ориентирате каква точно е болката в краката и какви мерки да вземете:

 Мускулни болки – в най-общия случаи този тип болка се получава след по-сериозно физическо натоварване. Това може да е бягане, дълго ходене, изкачване на стъпала и т.н. Напрежението в мускулите може да трае до няколко дена. В този период е препоръчително да се ограничават физическите натоварвания.

 Силна болка в краката без видима причина. Това може да е признак за сериозен проблем причинен от съсирек в крака. Ако той се откъсне и се придвижи към сърцето може да предизвика пристъп.

 Остра болка в краката в съчетание с висока температура. Ако тези два симптома са налице, то вероятно говорим за възпаление или възможна вътрешна инфекция. Тук лекарската намеса е повече от препоръчителна. В един по-следващ етап могат да се появят вторични спазми и отоци.

 Болки в палеца на крака. Ако имате пулсиращи болки в палеца на крака ви препоръчваме да потърсите лекарска помощ. В голям процент от случаите с подобни симптоми говорим за подагра, лечението на която е невъзможно в домашни условия.

 Дюстабан – проблеми на плоското стъпало. Научните изследвания сочат, че в днешно време от плоскостъпие страда повече 30% от хората. Деформацията на стъпалото предизвиква по-поносими болки е началото на деня, които постепенно се изострят привечер.

 Домашни рецепти за болки в краката

 Както вече отбелязахме, причините за болките в краката могат да бъдат различни. Това от своя страна определя и различен подход при лечението.

 Джинджифил при мускулни болки. Рецептата от чай от джинджифил е добре изпитан метод, които значително облекчава болките ако те са предизвикани от физическо натоварване или по-интензивна тренировка в залата. Имайте предвид, че е добре да не надхвърляте 3 чаши чай дневно.

 Лайка за уморени крака. Ако болката, която чувствате не е предизвикана от тренировка, то вероятно просто денят ви е бил натоварен и краката имат нужда от почивка. В този случаи в половин леген топла вода добавете чаша чай от лайка и натопете краката си в него. Ще бъдете очарование от ефекта, които ще се получи в следващите 15 – 20 минути.

 Болки от стари травми – един чудесен метод за облекчаване на болките от стари травми е третирането с бял равнец. Направете отвара и я изсипете в половин леген топла вода. Това ще помогне за отшумяване на болката а противовъзпалителният ефект на билката ще подобри възстановителни процеси на тялото.

 Сред другите методи бихме препоръчали етерични масла от лавандула, розмарин или мента. Можете да направите отвара в домашни условия или да си закупите крем от близката аптека. Гинко Билоба пък подобрява циркулацията на кръвта и увеличава притока на кръв към проблемните крайните. Това от своя страна определено води до подобряване на състоянието им.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Болки в краката
Article Name
Болки в краката
Description
Болки в краката от преуморяване, навяхване или изкълчване. Домашни рецепти при мускулни болки и стари травми.
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон