Болки по тялото

Болки по тялото

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Болки по тялото – причини
  • Съвети при болки в гърба
  • Симптоми на грип, настинка, мускулна треска или слънчево изгаряне

Какво може да причини болки по тялото ? 

Болки по тялото
Болки по тялото

Болките по тялото са широко разисквана тема. Основните признаци са усещане за скованост, свръхчувствителна кожа – всеки допир причинява неприятно усещане, болки в мускулите или ставите. Причини за подобно състояние може да са много и разнородни. Сред основните биха могли да се причислят грип или начален стадии на заболяването, настинка, мускулна треска след усилена тренирка или друг вид физическа дейност, слънчево изгадяне или скованост от неправилно спане например.

 Ако имате съмнения, че причина е грип, е добре да се обърнете към лекар веднага. Грипът е заразна болест, която се явява като изолиран случай или повсеместно. Най-често срещаният начин на предаване е от болен човек чрез пръски, кашляне, кихане и т.н. Добре е да се знае, че инкубационният период на болестта е между 1 и 5 дена. Това би ви помогнало да се ориентирате по-лесно за предисторията на болката.

 Болките по тялото могат да бъда причинени и от настинка. Това е острият вирусен назофарингит. Като най-чест причинител на настинка се определят  риновирусите и коронавирусите. Сред най-често срещаните симптоми са болки по цялото тяло, гърлото и ушите. Като вторичен ефект на лице са кихане, кашляне, цялостна умора, отпадналост, неразположение, главоболие и липса на апетит.

 Тренирали сте усилено и сега усещате болки по тялото. Не се плашете, това е нормално! На практика това се нарича мускулна треска, а тя е добре позната на всички трениращи активно. Болките след тренировка могат да отшумят между 24 и 72 часа след тренировка. Ако сте от скоро в спорта, бихме ви препоръчали да изпиете един аспирин непосредствено след самата тренировка.

 Ако ви предстои излагане на пряка слънчева светлина е добре да се вземат превантивни мерки. В днешно време в специализираните магазини могат да се намерят огромен брой слънцезащитни кремове и млека. Ако отивате на плаж за първи път през годината е добре да потърсите крем с фактор над 30. По този начин, ще избегнете неприятните болки и сърбежи по цялото тяло.

 Болки от неправилна стойка или спане. Както всеки добре знае, гръбначният стълб е система от свързани кости – прешлени. Тези прешлени от своя страна са разделени от дискове. Една неправилна стойка, походка или спане напряга тези свързани кости и обикновено причинява схващания и болки. Ако налице не е нито един от горе изброените фактори, то тогава помислете за това как стоите на стола, ходите и дали леглото, в което спите е достатъчно удобно.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Болки по тялото - причини и съвети
Article Name
Болки по тялото - причини и съвети
Description
Какво може да причини болки по тялото ? Кои са причините са болки в тялото. Симптоми на грип, настинка, мускулна треска или слънчево изгаряне.
Author
Цветелина Стефанова