Бързо отслабване – мит или реалност

Бързо отслабване – мит или реалност

Хранене и диети

За вас избрахме следните интересни материали:

Акценти:

  • Бързо отслабване
  • Здравословно хранене
  •  Сутрешна закуска за отслабване
  • Упражнения и тренировки за отслабване
  • Седмична диета за бързо отслабване

Темата бързо отслабване става все по-често дискутирана в нашето ежедневие. Медиите, естествено на гребана на вълната, бълват огромно количество информация за различни чудотворни методи, чрез който едва ли не може да се отслабва без да се прави нищо. Всъщност истината е малко по-различна. Свалянето на излишните килограми е дълъг и сложен процес. Той изисква определени промени в стереотипа на живот, ежедневните навици и храненето.

Бързо отслабване – мит или реалност
Бързо отслабване – мит или реалност

Добрата новина, е че има няколко утвърдени и проверени метода, чрез които отслабването може да стане малко по-бързо, т.е. свалянето на килограмите може да бъде регулиран процес. В това регулиране влизат определени диети, промяна на интервалите на хранене и количеството на приеманите калории. Освен казаното до тук, е необходимо и да се спортува. Ако до този момент спортът е липсвал в ежедневието, сега е момента за промяна.

 Бързо отслабване чрез здравословно хранене

 Замислете се какво ядете. Бързото отслабване може още по-бързо да се превърне в мит, ако храна не е съобразена с крайната цел. Добре е да увеличите количеството на плодовете и зеленчуците. За момента те са единственият естествен източник на витамини, минерали, фибри и антидоксанти. Освен всичко това, количеството на мазнини и калории в тях е сведено до минимум.

 Сутрешна закуска за отслабване

 Мислите, че ако спестите сутрешната закуска или я замените с кафе, ще си помогнете ? Напротив, първото хранене през деня е и най-важното. Според научно изследване публикувано в health.com перфетният вариант за здравословна закуска съобразена с въпросното отслабване е от 300 калории. Ако имате затруднения с определянето на количеството калогии, просто прочетете етикета. В повечето случаи енергийността на калориите е отбелязана там.

 Упражнения и тренировка за отслабване

Тренирате ли ? Ако отговорът е не, значи сега е момента това да се промени. Според вътрешния биологичен часовник, най-подходящото време за тренировка са часовете между 17:00 и 19:00. Ако досега физическата активност е липсвала в ежедневието е добре това да се промени. Вариантът да посетите залата за тренировка след работа и идеален и от гледна точка на това, че по този начин успешно ще замените психическата с физическа дейност в края на деня. Препоръчителната продължителност на тренирвката е 45 – 60 минути. При нормално натоварване за това време бие бихто изразходилите между 400 и 600 калории.

 Ролята на водата и солта в отслабването

Когато говорим за бързо отслабване или поне ускоряване на този процес, водата и солта са два много важни фактора. Ако пиете повече вода от нормалното вие ще успеете да потиснете апетита и в резултат на това да намалите количеството на приетите калории. Освен това ще подобрите и ускорите метаболизма в организма, а нивото на мазнините в организма ще спада по-бързо. Изследванията по отношение на солта са същите. Бързо отслабване изисква по-малко солта в храната.

 Правилно хранене за по-бързо отслабване

Отслабването зависи не само от храната, което поемаме, но и от начин на хранене. Естествено има и храни, които е добре да избягваме. Тук става дума за газирани напитки, сандвичите – познати като фаст фууд, чипс, бонбони, желета, снакс и други. Освен това е добре и да се храните на малки порции. Ако дневната дажба е 1800 калории, това идеалният вариант са 5-6 порции.

Знаете ли, че … ?

Проблеми с хъркането
Проблеми с хъркането

Излишните килограми предизвикват редица проблеми, като хъркането е един от тях. Като се има предвид, че нормалният говор е около 40 децибела, някои хъркащи издават звуци достигащи завидните 80 децибела.

 Проблемите с хъркането се изострят с напредването на възрастта. Около 30 години 20% от мъжете и 5% от жените хъркат, а около 60 годините тези проценти се увеличават до 60% при мъжете и 30% при жените.

Храни за бързо отслабване

Погрешно е да с смята, че в процеса на бързо отслабване, трябва да лишава организма от необходимата енергия под форма на храна. Желаният резултат се базира на прецизно изчисляване на калориите, които поемаме чрез храна и тези които изразходваме вършейки ежедневните си задължения. Ето няколко от най-подходящите храни, които биха помогнали за по-бързо отслабване:

Зелен чай
Всякакви плодове и зеленчуци
Зеленчукови супи
Овесени ядки
Авокадo
Ленено масло
Обезмаслено мляко и млечни продукти
Риба и рибни продукти
Морски дарове
Сокове

Няколко кратки истини за феновете на тема бързо отслабване:

  • Внимавайте кога и как се храните. Храненето има основна роля при коригирането на килограмите
  • В повечете случаи отлабването се получава като резултат от няколко практики вместо от прилагане на съответна диета
  • Човешката воля е лимитиран ресурс. Винаги трябва да има план “Б”, които да приложите срещу глада
  • Бъдете реалисти и не очаквайте главозамайващи резултати за кратко време.

Имате ли нужда от диета за бързо отслабване ?

Ако отговорът е да, опитайте следната комбинация на кисело мляко, ориз и зеленчуци. Това е доста дискутирана седмична диета за отслабване, което намира голям брой поддръжници в Интернет средите. Принципът на диетата я прави лесно приложима в домашни условия, а подготовката не изисква почти никакви усилия. Тя е както следва:

Понеделник, вторник и сряда – основно кисело мляко. Към обедното хранене може да добавите варен ориз или картофи на фурна. Пийте вода, като изключете от менюто газирани напитки и алкохол.

Четвъртък, петък и събота към киселото мляко може да добавите и варено пилешко месо. Ефектът ще бъде по-добът ако месото е от пилешки гърди, където мазнини почти няма.

В неделния ден добавете и зеленчуци. Те може да са печени, задушени или варени. Добре е следващият понеделник да не се нахвърлите на продуктите, които до този момент сте изключвали. Добре е менюто да се обогатява пострепенно в рамките 2 до 3 дена.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Бързо отслабване - утвърдени и проверени методи
Article Name
Бързо отслабване - утвърдени и проверени методи
Description
Бързо отслабване и сваляне на излишните килограми чрез здравословно хранене, упражнения и тренировки. Сутрешна закуска за отслабване. Седмична диета за бързо отслабване
Author
Цветелина Стефанова