Грижа за кожата през лятото

Грижа за кожата през лятото

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Грижа за кожата през лятото
Грижа за кожата през лятото

Нямате нужното време, за да се грижите ежедневно за кожата си? Е, проблема не е пагубен. В доста голям процент от случаите, някои основни практики имат доста по-голям ефект от скъпите процедури, кремове и маски. В настоящата статия сме подбрали няколко . През летните месеци температурите достигат високи нива и кожата изсква малко повече внимание и грижи.

 Пазете кожата от слънцето

Един от най-добрите начини да съхраните здравия и жизнен вид на кожата по-дълго време е да я пазите от директните слънчеви лъчи. По този начин, ще избегнете появяването на петна, изгаряния и евентуален риск от рак на кожата. Предпазването на слънчевите лъчи включва:

  •  Използване на слънцезащитни кремове. В най-близкия магазин или аптека ще намерите доста кремове от различни марки. Препоръчваме ви да изберете крем с SPF фактор поне 15. Ако ежедневието ви включва ходене, то нанасяйте крема отново на всеки 2 часа.
  • Ходете по сенките. Запомнете, че слънцето между 10:00 и 16:00 е най-силно и може да предизвика сериозни проблеми с кожата.
  • Носете подходящи дрехи. Например ленените дрехи покриват цялото тяло, но поддържат сравнително добра температура и не предизвикват потене. Последните 5 години тази материя е истински хит. Ако нямате такива дрехи, то сега е момента да промените това.

 Влиянието на цигарите върху кожата

Пушите ли ? Ако отговорът е положителен, то е добре да спрете или поне намалите цигарите. Особено важно е това да стане през летните месеци. Цигареният дим влияе активно на кожата и я кара да изглежда слаба и изтощена, тъй като притока на кръв до кожата намалява, а с това спада и нивото на кислород. Постепенно кожата губи своята еластичност и в един момент дори професионалните кремове не могат да възтановят предишния жив вид. Освен казано, непрекъснатите жестове и мимики, които правят пушачите ускоряват появата на бърчки около устата, носа и очите. Този процес се ускорява и от ниското ниво на кислород по кръвоносните съдове на кожата.

 Грижи за кожата в домашни условия

 Ежедневното третиране на кожата също може да я изтощи. Ето няколко практически съвета, които да прилагате в домашни условия:

  •  Не прекарвайте твърде много време в банята. Един душ за 10 минути е повече от достатъчен. Дългото къпане отмива някои жизнено важни мазнини за кожата.
  • Заменете горещите душове с хладки. Горещата вода влияе отрицателно на кожата.
  • Ползвате ли сапуни ? Би било добре да ги смените с кремове или душ-геловя за тяло, които в повечето случаи почти не изсушават кожата.
  • Бръсненето трябва да става внимателно. За целта е добре да нанесете крема и да изчакате известно време да подейства, за да омекне кожата. Бръснете се по посока на косъма, а не срещу него. По този начин по-малко наранявате кожата.
  • След баня се подсушете така, че кожата да остане сравнително влажна и след това да изсъхне от само себе си.
  • Ако кожата ви е суха, вземете си хидратиращи кремове. Разбира се това трябва да стане след консултация с лекар специалист.

 Здравословното хранене и кожата

Как да се грижим за кожата ?
Как да се грижим за кожата ?

Интересен с факта, че един от най-мощните стимулатори за кожата е именно храната. Специалисти от цял свят препоръчват специализирани диети за лятото. Желателно е храната да има повече  плодове, зеленчуци, ядки и пълнозърнести храни. Някои изследователи стигат и по-далеч като казват, че диета богата на храни с повече витами С намалява появата на акне,а в някои случаи напълно я заличава.

 Влиянието на стреса върху кожата

 В статията до тук не стана дума за стреса, но ето място и за него. Стреса също влияе въху нашата кожа, като я прави по-чувствителна и податлива на външни раздразнения. Препоръчва се контролиране на нивата на стреса. Ако е необходимо, просто си вземете почива и отидете на планина или море.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Грижа за кожата през лятото
Article Name
Грижа за кожата през лятото
Description
Искате здрава и добре изглеждаща кожа ? - няма проблем. Ето няколко основни техники и грижи за кожата през лятото. Допълните съвети за запазване на кожата от слънцето, цигарения дим, стреса и храненето
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон