Грижи за кожата на ръцете - съвети

Грижи за кожата на ръцете – съвети

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Грижи за кожата на ръцете - съвети
Грижи за кожата на ръцете – съвети

Ръцете , за разлика от много други части на тялото , са подложени най-често на агресивни въздействия. Мокренето, миенете на съдове, студеното време, температурните разлики при изстудяване и затопляне.

Всички тези фактори влияят негативно върху кожата на ръцете и ако на 20 години кожата по ръцете има добър вид , то на 30 тя вече е суха и изтощена.

Съвети за това какви грижи да полагаме за кожата на ръцете :

1. Използване на ръкавици
Не е тайна , че много по-лесно е да предпазим ръцете си от вредни фактори , отколкото да полагаме грижи за лекуването на вече появили се заболявания или изменения. Излозването на ръкавици в ежедневната домакинска работа – пране, чистене, готвене и пране , е препоръчително. Почти всички перилни препарати въздействат отрицателно на кожата . След сваляне на ръкавиците , ръцете се мият и се намазват с крем.

2. Използване на мокри кърпи
Използването на мокри кърпи е добре да стане част от ежедневието Ви, особено след посещение на обществени места. На пазара има фирми предлагащи много добри и качествени продукти. Някои мокри кърпи дори са обогатени с витами ‘Е’.

3. Масаж на ръцете
Родовното масажиране на ръцете е от изключителна полза. Самият процес не отнема много време, а от него има полза за целия организъм. Загрубялата кожа по ръцете може да се третира с резанче ябълка , а пукнатините да се намажат с рициново масло . След тази домашна терапия се измиват добре с топла вода и се намазват с крем за ръце .

4. Домашни процедури за ръце
Ако кожата на ръцете Ви е изтощена са препоръчителни и ефикасни процедурите със стипца. Съотношението е 1 супена лъжица за 1 литър вода . След всяка процедура изплаквайте ръцете с подкислена вода ( 1 лижичка лимонов сок в 500 гр. вода ).

5. Използване на дневни и нощни кремове
Едно от основните неща , които е необходимо да се правят , за да се възвърне гладката и жизнена кожа по ръцете е ползването на дневни и нощни кремове. В случаите с проблем на кожата , трябва да си осигурите мазен и овлажняващ крем, който да ползвате сутрин след ставане и вечер , преди лягане. Системното овлажняване на кожата е един от фундаменталните подходи , за запазването и здрава и жизнена.

6. Гимнастика за китките и пръстите
– Свиване на ръката в юмрук и отпускане . Упражнението се повтаря около
40 пъти
– Разтваряне на пръстите и съединяване . Приблизително 40 повторения.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Грижи за кожата на ръцете - полезни съвети
Article Name
Грижи за кожата на ръцете - полезни съвети
Description
Грижи за кожата на ръцете. Масаж и домашни процедури за ръцете. Нощни кремове за ръце и мокри кърпи
Author
Цветелина Стефанова