Диети за бързо отслабване

Тридневна диета за отслабване
Тридневна диета за отслабване

Когато говорим за диети и различни рецепти за бързо отслабване, на първо място трябва да подчертаем, че това са не просто способи за постигане на определена цел, а режим на хранене и спортуване. Крайният резултат е коригиране на теглото, трайно отслабване  и физичиеското състояния, а в не малко случаи и психическото. Друг интересен момент в спазването на диети е, че тук не става дума за лишаване от храна, а по-скоро правилната и консумация в количествено и качествено отношение. Добре е да се има предвид, че диетите за отслабване биват различни видове като например при диабет, сърдечни проблеми, мускулни проблеми, сърдечни болести и т.н. Целта на някои хранителни режим е да намали теглото, но има и такива които са изградени, за да увеличат телесната маса или мускулатура.

В най-общи линии диетите за бързо отслабване целят  ограничаването на излишните калории, като за целта намаляват количеството на мазнините в храната. В някои разновидности мазното и сладкото се изключват напълно. Друга част – например вегетарианските пък наблягат основно на плодове, зеленчуци и ядки

Основни видове диети за бързо отслабване

Средиземноморска диета – за нея е характерно, че включва консумация на житни култури, ядки, зехтин, плодове, заленчуци, риба, морски дарове и вино. Твърдният алкохол, мазното месо и млечните продукти са в по-малко процентно отношение.
Нискокалорична диета
 – характеризира се с малко количество мазнини, което от своя страна води до занижем прием на калории. Проучванията сочат, че диетата води до намаляване на теглото с около 3 до 5 кг.
Нисковъглехидратна диета
 – за нея е характерно сравнително високо ниво на протеини. В научните среди диетата е позната и като кетогенна диета.Целта на тези два типа диети е да се осигури дефицит на калории. При нискокалоричната дефицита може да стигне до около 1000 калории дневно, докато при нисковъглехидратната е около 500.

Според повечето специалисти в областта на храненето средиземноморската диета е най-добрата за хората от Стария континент. Тя се отразява добре както на хората, които просто се стремят да поддържат добра фигура, така и за онези, които искат да премахнат някой излишен килограм.

Според проучванията, тази универсална диета стимулира сърдечната дейност, кръвоснабдяването, костната система, стомашния тракт и не на последно място умствената дейност. Това налага и определянето и като диета на годината…

Summary
Диети за бързо отслабване
Article Name
Диети за бързо отслабване
Description
Диети за бързо отслабване - лесни и здравословни рецепти за трайно отслабване
Author