Защо жените говорят повече ?

Жените говорят повече от мъжете – доказано!

Справочник

За вас избрахме следните интересни материали:

Защо жените говорят повече ?
Защо жените говорят повече ?

Установено е, че това е заложено от природата. Причините за това, че жените наистина говорят много повече от мъжете са чисто физиологически – различен строеж на мозъка, а също и различни нива на тестостерона в тялото.

Доказа се, че жената произнася около три пъти повече думи, отколкото мъжа – 20 000 срещу 7000 дневно. Говоренето при жените е по-бързо, те получават удоволствие от своя глас, което се доближава много до сексуалното. Според някои специалисти именно разликата в строежа на главния мозък на мъжа и жената е довело до по- голяма бъбривост на нежния пол. Подчертава се, че жените притежават повече на брой нервни клетки, които отговарят за речевите функции. Процеса на разговор при жената е съпроводен с отделянето на специални хормони, носещи изключителна възбуда и удоволствие. Те се сравняват по сила с усещането при употреба на наркотични вещества, затова те стимулират по-голяма разговорчивост при жената.

Различията се забелязват дори и в утробата на майката. Там голямо влияние за оформянето на мозъка оказва тестостерона. При момчетата дяловете на мозъка, които отговарят за комуникацията и в частност речевата са с по-малки размери, отколкото същите при момичетата. Това е и причината мъжете много по-трудно мъжете да изразяват своите емоции, отколкото жените. Освен че намалява желанието за разговор, тестостеронът намаля и способността на мъжа да слуша.

Повечето говорене обаче в никакъв случай не означава, че жените предават повече информация – 2/3 от женската реч се изчерпва за изразяване на емоциите, останалата 1/3 е за формулиране на мислите.

Жените прекарват с телефона 4 години и 9 месеца, а мъжете 3 години и 3 месеца


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Жените говорят повече от мъжете - доказани факти
Article Name
Жените говорят повече от мъжете - доказани факти
Description
Защо жените говорят повече от мъжете - разлика в структурата на мозъка и хормоналния състав.
Author
Цветелина Стефанова