Защо тренировките в залата не дават ефект ?

Защо тренировките в залата не дават ефект ?

Спортуване

За вас избрахме следните интересни материали:

Имали ли сте усещането, че посещавате фитнес залата от дълго време но няма ефект ? Бързото орефляване или отслабване е цел на много хора,но има доста случаи, в които тренировките просто не дават ефект. Има много причини за липса на ефект – като се започне от неправилна хранителна диета и се стигне до неправилно трениране. Ето няколко от най-често срещаните грешки, които могат да попречат на ефекта от тренировките:

Липса на точно определена цел при трениране:

 

Защо тренировките в залата не дават ефект ?
Защо тренировките в залата не дават ефект ?

Голяма част от хората тренират, просто защото някой им е казал, че това е добре за здравето и залата трябва да се посещава няколко пъти седмично. Следвайки този съвет, хората отиват в залата и се потят под силовите уреди или в кардиото. Казано по друг начин отчитат дейност. Ако вие спадате към тази група, то едва ли скоро тренировките ще дадат искания резултат. За да имате видим ефект, то вие трябва да поставите ясна цел. Това може да бъде бързо отслабване с 4 килограма месечно или намаляване на коефициента на мазнините, т.е. целта трябва да има измерима стойност. Когато това стане факт, следва изработване на план.

Липса на пла или грешни тренировки

Друг основен проблем на новаците в залата е липсата на план или систематизирано трениране. В общи случай от тази грешка нито се смъкват килограми, нито се натрупва мускулна маса. Резултатът в повечето случаи е месеци тренировки без видим ефект. Изработването на тренировъчна програма е сложна и дълга дискусия, което съвсем не е обект на днешната тема. Бихме искали само да отбележим, че тя трябва да се съобразни с дните за тренировки на различните мускули групи, почивките и  разбира се кардиото. Горещо препоръчваме да не опитвате тренировъчните програми на професионалистите, публикувани в интернет, а да се обърнете към специалиста в съответната зала и да поискате да ви бъде изготвен индивидуален план.

 

Липса на мотивация и хъс

 

Достигнали сте ниво, което не се променя от месеци и се питате защо нещата не се развиват ? Ами отговорът е лесен, когато тялото системно се подлага на едни и същи тренировки с еднакви тежести, то привиква към тях и се ги “приема” като тренировка, т.е. мускулите не “отговарят”. Ако сте изпаднали в подобна ситуация, то водете записки. Вижте какви са били предходните успехи с определени тежести и или увеличете интензитета на тренировките или тежестите, с които тренирате.

 

Неправилни упраженения в залата

 

В стремежа си да постигна резултатите по-бързо, много хора увеличават рязко килограмите при тренировките и съответно започват на правят упражненията по неправилен начин, защото обикновено включват повече мускули от необходимото. Ако да речем тренирате за бицепс с голям дъмбел, то напълно е възможно без да искате да включите както гръбни, така и раменни мускули, което съвсем не помага на бицепса, а дори му и пречи. За ползотворна тренировка трябва добре да прецените тежестите и най-вече сами да усетите дали напрежението е в точната мускулна група или нещо трябва да се промени.

 

Неправилна хранителна диета

 

Храненето е основен проблем при трениращите. Това може да се окаже както повратен момент при постигането на определена цел – било това отслабване или натрупване на мускулна маса, така непреодолима пречка. Храната е горивното на тялото и в зависимост от поставените цели, тя трябва да бъде по-малко или повече калорична. Все пак витамините, минералите и фибрите са задължителни независимо дали се борите с или за килограми.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Защо тренировките в залата не дават ефект ?
Article Name
Защо тренировките в залата не дават ефект ?
Description
Липса на мотивация, план и хъс или защо тренировките в залата не дават ефект ? Правилно трениране с оптимални килограми за бързо отслабване или орефляване
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон