Здравословно спортуване

Изгаряне на излишните мазнини чрез спорт и хранене

Хомеопатия

За вас избрахме следните интересни материали:

За голяма част от хората наднорменето тегло е сериозен проблем , както от физическа гледна точка , така и от психическа . Истината се корени в абсолютната липса на здравословни навици . Веднъж забелязали появата на излишни килограми , те веднага се заемат с усилено трениране на един или друг вид спорт , за да си върнат позагубените форми. Блянът по бързото отславане става водеща сила.

В процеса на изгаряне на излишните мазнини се вписват много добре спортуването и диетите . Необходимо е обаче всичко да бъде правилно дозирано и преценено . Малка часто от хората си дават реална представа за връзката между изгарянето на излишните мазнини и смъкнатите килограми .

Спорт за сваляне на излишните килограми

 Изгаряне на излишните мазнини чрез спорт и хранене
Изгаряне на излишните мазнини чрез спорт и хранене

В системните физически натоварвания , източници на енергия са мазнините и въглехидратите . Необходимото количество енергия не е константа , а променилива , чийто стойности са различни в зависимост от типа на физическото упражнение . При едно средно натоварването като например аеробика , близо 80 % от енергията се получава от мазнините , а останалите 20 % се набавят от въглехидратите . В този случай е необходима намесана специалист , който да изчисли продължителността на
физическото натоварване в зависимост от килограмите , които трябва да се
свалят .

Специалисти сочат , че при една средна тренировка по аеробика се изгарят около 40 гр. мазнини . За някои хора това може да се стори много малко , но не трябва да се изпуска факта , че прекомерното физическо натоварване може да доведе до обратен ефект .

Храната в процеса на изгаряне на излишните мазнини

Тук ще предложим на Вашето внимание списък с няколко продукта , които биха се отразили изключително благоприятно на смъкването излищните килограми .

Вода – препоръчително е , когато смъквате излишни килограми , да се пие поне по литър вода на ден . Недостигът на вода в организма води до забавяне на метаболизма и метаболитните процеси , обмяната на веществата . Това от своя страна води до спадане на нивото на глюкозата в кръвта и оттам чувство на отпадналост и виене на свят .
Канела – със своя натурален сладък вкус , канелата може да се ползва за подсладител . Наличието на захар и захаросани продукти на масата е предпоставка за образуването на мастни наслоения . Канелата спомага за по-бързото и ефикасно усвояване на захарта и съответно понижаването на нивата и в кръвта .

Консумирайте зелен чай – доказано е , че ако изпивате по 5 чаши зелен чай дневно , организма ще изгори приблизително 100 калории . Освен това пиенето на зелен чай води до намаляването на опасността от образуване на ракови клетки и влияе много благоприятно на метаболитните процеси .

Грейпфрут – научно е доказано , че пиенето на 200 мл. сок от грейпфрут , ще доведе на смъкване на поне 2 кг. от теглото Ви . Този плод има свойството на понижава нивото на инсулин в кръвта , а оттам и апетита . Продуктът се определя като изключително здравословен .


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Изгаряне на излишните мазнини чрез спорт и хранене
Article Name
Изгаряне на излишните мазнини чрез спорт и хранене
Description
Проблеми с наднорменото тегло ? Липсата на излишни килограми води до появата на излишни килограми. Как да си помогнем сами ?
Author
Цветелина Стефанова