Как да направим живота по-добър ?

Как да направим живота по-добър ?

Здравни съвети

За вас избрахме следните интересни материали:

Как да направим живота по-добър ?
Как да направим живота по-добър ?

Вероятно за много хора всекидневието е стресиращо, а напрежението се е превърнало в константа. Добрите новини са, че има някои дребни неща, които могат да направят ежедневието по-лесно и да понижат нивото на стреса. Здравословният живот не се свежда само до правилно хранене и следване на определен ред. Положителните емоции през деня могат да подобрят значително здравословното състояние. Според последните проучвания на Американската научна академия, положителните емоции значително намаляват нивата на кортизол и хормона на стреса, които пък са пряко свързани с двата вида диабет, хипертония и различните автоимунни заболявания.

 Ако се чудите как точно да постигнете този ефект, то следните няколко съвета бих били полезни:

Мислете за предстоящия ден като положителен. Опитайте се да приемете предстоящите задачи като ваш личен избор, като нещо което ви харесва и искате да правите. Според проучванията, слушането на музика е по-препоръчително от гледането на телевизия на закуска. Подберете няколко песни, които ви харесват и сами ще видите как денят тръгва в коренно различна посока.

Изключете негативите. Сутринта е неподходящо време за негативни настроения и реакции. Мислете позитивно дори за неприятните задачи и задръжте изпълнението им за възможно най-късно.

Освободете детето у вас. Когато се усещате стресирани или напрегнати заради предстоящи задачи или срещи, просто изключете телефона и компютъра и повикайте детето у вас. Това не е шега, а основен подход на психолозите, при които те изкуствено предизвикват този ефект, базирайки се на факта, че по този начин ще увеличат продуктивността и креативността. Научните доклади доказват, че 10 минути детинство дават нужното количество позитивизъм, които ви е нужен за целия ден.

Спите ли достатъчно ? Сънят е може би най-важната част за оптимално здраве. За съжаление не са много хората, които обръщат внимание на този факт и в резултат на това стават все по-нервни и напрегнати. Резултатът от това е стрес и увеличен процент на допуснати грешки в работния процес.  Това пък от своя страна води до напрежение на работното място. Така без да искаме предизвикваме лавинообразен стрес ефект.


Бързото отслабване в домашни условия не е мит. Има различни начини да се нормализира теглото, така че да се чувстваме конфортно и в кожата си. Дали обаче всичко това може да се постигне само с гладуване или целесъобразното хранене и спортуване също играят по-важна роля ?

За вас сме подготвили:

Summary
Как да направим живота по-добър ?
Article Name
Как да направим живота по-добър ?
Description
Как да се борим със стреса ? Лесно приложими практики за положителен подход и старт да деня. Спете достатъчно и извикайте детето у себе си, когато е необходимо!
Author
Рязане и пробиване на бетон Сканиране на бетон Безвзривно разрушаване на бетон